Tokat'ın Zile İlçesi'nde bir yıla yakın zamandır ilçedeki çocuk parkının yıkmaya çalışan AKP'li belediye amacına ulaştı. Zile halkının taleplerini yok sayan AKP'li yönetim, halkın parkını bir inşaat firmasına sattı, firmanın iş makineleri parkı yerle bir etti. 

Zile’nin 'Gezi' direnişi

Tokat'ın Zile İlçesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Lütfü Vidinel, Yunus Emre Mahallesi'ndeki çocuk parkını imara açarak Gökmen Atıcı'ya sattı. Bundan 8 ay önce iş makinelerinin parka girmesi üzerine tepki gösteren Zileliler, çeşitli hukuki girişimler ve eylemlerle süreci durdurdular. Aradan 8 ay geçtikten sonra inşaat firmasının iş makienleri yine parkın çevresinde solaşmaya başladı. İki gün önce yine parkın önünde oturma eylemi yapan yurttaşlar, polis tarafından zor kullanılarak bölgeden uzaklaştırıldı. 

AKP'li belediyenin imara açtığı çocuk parkının önünde oturma eylemi

İŞ MAKİNESİNİN ÖNÜNE YATAN VATANDAŞ GÖZALTINA ALINDI

Bu sabah Ümit Ergüven aslı bir yurttaş, iş makinelerinin parka girmesini engellemek için bir kamyonun önüne yattı. Olay yerine gelen polisler, Ergüven'i gözaltına aldı, başka bir yurttaş da polis tarafından darp edildi.

 

GÖNÜLLÜ soL MUHABİRİNİ DE GÖZALTINA ALDILAR! 

Diğer yandan, parkın iş makieneleri tarafından yıkılmasını fotoğraflamak isteyen gönüllü soL muhabiri Emrah Kazanır da, polisler tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü. 

Şirkete ait iş makinleri parktaki yıkım çalışmalarını sürdürüyor.


Kaynak: Haber.sol.org.tr