17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının kilit isimlerinden olan Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanması sonrası, AKP-Sarraf ilişkilerinin gizlenmesi için önceki gece yarısı TBMM Genel Kurulu'na "Kişisel Verilerin Korunması Tasarısı"  sunulmuştu.

AKP'yi Rıza Sarraf korkusu sardı, gece yarısı Sarraf yasası...

Meclis'in gündemine gece yarısı giren ve  "Reza Zarrab için mi getirildi?” sorusunu akıllara getiren tasarı Genel Kurul'da kabul edildi.

Yasalaşan "Sarraf tasarısında" kuşku uyandıran maddeler şu şekilde:

Kişisel veriler, ilgili kişinin açık rızası olmaksızın yurt dışına aktarılamayacak. Kişisel veriler ancak; kişisel verinin aktarılacağı yabancı ülkede yeterli korumanın bulunması; yeterli korumanın bulunmaması durumunda Türkiye'deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt etmeleri ve kurulun izninin bulunması şartıyla yurt dışına aktarılabilecek.

Kişisel veriler, uluslararası sözleşme hükümleri saklı kalmak üzere Türkiye'nin veya ilgili kişinin menfaatinin ciddi bir şekilde zarar göreceği durumlarda, ancak ilgili kamu kurum veya kuruluşunun görüşü alınarak Kurulun izniyle yurt dışına aktarılabilecek.


Kaynak: Haber.sol.org.tr