AKP, TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiği sözlerinden dolayı CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici hakkında hukuki süreç başlatma kararı aldı. Yapılan açıklamada “CHP Grubu’nu ve yönetimini bu konuda göreve davet ediyoruz. Gereken duyarlılığı göstermedikleri takdirde bu suça göz yumarak ortak olacaklardır” ifadelerini kullanıldı.

CHP'li Ekici'nin 'Cumhurbaşkanını psikolojik tedaviye tabi tutalım' sözleri Meclis'te kavga çıkardı

AKP Grup Başkanlığı tarafından yapılan açıklama, şu şekilde:

Bugün TBMM Genel Kurulu bütçe görüşmeleri esnasında Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup bir milletvekili, kürsüden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik son derece çirkin ve fütursuz ithamlarda bulunmuştur. Bu milletvekilinin kendi seviyesiz ve ahlak dışı üslubu ile Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ailesine fütursuzca hakaret etmesi Türk demokrasisi adına utanç verici bir olaydır. Parti grubumuz, bu saldırgan ve seviyesiz davranışa karşı haklı tepkisini ortaya koymuştur. Sayın Cumhurbaşkanı’na yönelik bu saygısız ve mesnetsiz ifadeler sadece o makama değil, onu seçen milletimize karşı yapılmıştır. 

TBMM AK Parti Grubu olarak, siyasi adaptan yoksun bir şekilde devletimizin en üst makamına yönelik bu hakaretler için gerekli hukuki süreci başlatıyoruz. Siyaset adamlığına ve temsil makamına yakışmayacak hadsiz söylemleri esefle kınıyoruz.Cumhuriyet Halk Partisi Grubu’nu ve yönetimini bu konuda göreve davet ediyoruz. Gereken duyarlılığı göstermedikleri takdirde bu suça göz yumarak ortak olacaklardır.

Kaynak: Haber.sol.org.tr