AKP'ye yakın Akit gazetesinin Ankara Temsilcisi Serdar Arseven bugünkü yazısında, Gülen Cemaati'nin TSK'yı kışkırttığını iddia ederek darbe imasında bulundu.

Serdar Arseven, “Paralel Yapı ‘farklı camialardan’ kifayetsiz muhterisleri tespit eder, onlarla ilişki kurar, yükselme vaadiyle beslerdi” diyerek TSK’yı işaret etti.

Cemaat’in daha önce AKP’ye “ihanet ettiğini” söyleyen Arseven, “Bir kişi birisine ihanet etmişse diğerine de eder!” dedi.

Arseven'in yazısından bir bölüm şöyle:

Anlamsız değil; umarım ilgililer okur da, yarın öbür gün kendilerine çok pahalıya patlayacak olan “ilişkilerden” vazgeçer.

Bugünlerde paralel yapı ile el ele vererek memlekete ihanet edenler içinde, o yapıyı hiç sevmeyen hatta nefret eden niceleri var.

Bir kısmı sırf Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığından dolayı bunlarla iş tutuyor, bir kısmı da “arka kapı ilişkileriyle” menfaatlendiği için…

Bu ikinci gruptaki “eski dostlarımız”dan bazılarının paralel yapıya kuyruk kaptırmışlıktan dolayı böyle davrandığı söylenir, ihtimal dahilindedir, bilemem.

Bildiğim şu ki, paralel yapı kullanılan bir yapıdır, her kullanılan yapı gibi bir gün fırlatılıp kenara atılacaktır ve kendisiyle birlikte nicelerini perişan edecektir.

Bir kişi birisine ihanet etmişse diğerine de eder!..

Maddi menfaat ilişkileri her vakit tehlikelidir, menfaatin bittiği yerde ilişki bambaşka boyutlara taşınır, taraflar birbirlerini kuyuya çeker!..

Bu uyarım medya mensupları, sivil toplum örgütü yöneticileri, politikacılar gibi meslek gruplarının yanı sıra bugünlerde “paralel unsurlar” tarafından kışkırtılmaya çalışılan TSK mensuplarını da ilgilendiriyor.

Ayrıntısını şimdilik vermeyeceğim çok tehlikeli oyunlar oynanıyor, çok!..


Kaynak: Haber.sol.org.tr