Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk hakkında, "Silahlı terör örgütüne üye olmak, silahlı terör örgütü propagandası yapmak ve 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" iddialarıyla 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın, KCK ana davası ile birleştirilmesine karar verildi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün tutuksuz olarak yargılandığı davanın ilk duruşmasına Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Sanık Ahmet Türk'ün katılmadığı duruşmada avukatı Siracettin Irmak, hazır bulundu. Duruşmada ilk olarak Ahmet Türk hakkında hazırlanan iddianame okundu. Daha sonra dosyanın Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK ana davası ile birleştirilmesi konusunda sanık avukatına söz hakkı verildi. Avukat Siracettin Irmak, dosyanın birleştirilmemesi gerektiğini söyledi.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme dosyanın Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK ana davası ile hukuki ve fiili bağlantısı olduğu gerekçesiyle birleştirilmesine karar verdi.

NE OLMUŞTU? 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk hakkında 2014 yılında başlatılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, şüphelinin "Terör örgütüne üye olmak", "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Gösteri ve yürüyüşler kanununa muhalefet" suçlarından 7.5 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede PKK'nin geçmişten bugüne kadar olan yapılanmalarını ayrıntılı olarak anlatan savcı, suç tarihinin 18 Mart 2012 ve öncesi olduğunu belirtti. KCK soruşturması kapsamında ele geçirilen bir çok belgede şüphelinin adının geçtiği belirtilen iddianamede, Ahmet Türk hakkındaki gizli tanık ifadelerine de yer verildi. Ahmet Türk'ün dinlemeye takılan telefon kayıtlarına da yer veren savcı, şüphelinin örgüt çağrısı ile yapılan bir çok gösteriye de katıldığını belirtti.
 

Kaynak: Haber.sol.org.tr