HDP Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara saldırısını gerçekleştiren Abdulbaki Sömer'in taziyesine gitmesine ilişkin bir köşe yazısı kaleme alan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan HDP'li vekillere "Parlamentoda ballı maaşlar alıp gel keyfim gel diyeceğinize... Gidip kendinizi patlatsanıza..." dedi.

"Halkların demokratik canlı bombası" başlıklı yazıda Hakan şu ifadeleri kullandı:

IŞİD'in canlı bombası kendisini patlatınca... “Aman da ne barbar örgüt, aman da ne cani bir çete” falan deyip duruyordunuz. Ama sizinkilerden biri canlı bomba olup kendini patlatınca... Hemen “Ama bu halkların demokratik canlı bombasıdır heval” tavrını takınıverdiniz.

 

Ağzınızı açarken “barış” diyeceksiniz, ağzınızı kapatırken “demokrasi” diyeceksiniz. Sonra da canlı bomba için açılan taziye çadırına gidip, “Aman da benim aslanım ne de güzel kendini patlatırmış böyle” diye pışpışlama yapacaksınız.

Madem canlı bomba olup kendini patlatmak, kutsanacak bir mücadele yöntemidir. Ne diye bu yöntemi sadece birkaç garibana bırakıyorsunuz ki? Parlamentoda ballı maaşlar alıp gel keyfim gel diyeceğinize... Gidip kendinizi patlatsanıza...

Hakan'ın yazısının tamamı

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr