Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerdeki 45 öğrenciye cinsel istismar uygulandığı haberleri sonrsı sosyal medyada Ensar Vakfı'nın kapatılması çağrıları gündeme gelmişti.

Büyük tepki çeken vakfa destek açıklaması ise Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan geldi. 

Ahmet Hakan'ın yazısından bir bölüm şöyle:

Ensar Vakfı’na yapılanlara karşı çıkalım

ENSAR Vakfı’nın Karaman’daki temsilciliğinde 5 ay gönüllü öğretmenlik yapan bir öğretmen, erkek çocuklara tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanmış.
İnsanı öfkeden delirtecek bir alçaklık...
En rezil, en aşağılık, en yüz kızartıcı suç...
Ne desek az.
Fakat bu olay üzerine Ensar Vakfı’na yüklenmek, Ensar Vakfı’na vurmak, Ensar Vakfı’nın kapatılmasını istemek, Ensar Vakfı’nı hedefe koymak doğru mu?
Şu sorulara lütfen elimizi vicdanımıza koyarak cevap verelim:

Bir solcu, bir kadını taciz ettiğinde... “Solcu tacizci” mi diyeceğiz?
Kayseri’de bir genç kızı intihara sürükleyen öğretmen solcu imiş... Ne yani? Şimdi buradan yola çıkarak çok çirkin ve çok haksız genellemelere mi imza atacağız?

Çok sevdiğimiz, iftihar ettiğimiz bir dernek ya da vakıfta çalışan binlerce gönüllüden biri aşağılık bir suça bulaştığında... O dernek ya da vakfı topyekûn hedefe mi koyacağız?

E hani suçun şahsiliği ilkesi vardı? E hani bir insanın işlediği suçtan dolayı ailesi bile suçlanamazdı? Söz konusu sevmediğimiz bir vakıf olunca... Bu ilkeleri unutacak mıyız?

Hakan'ın yazısının tamamı 

Karaman'daki tarikat evlerinde en az 45 erkek öğrenci tecavüze uğradı

 

 

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr