Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerdeki 45 öğrenciye cinsel istismar uygulandığı haberleri sonrsı sosyal medyada Ensar Vakfı'nın kapatılması çağrıları gündeme gelmişti.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan "Ensar Vakfı’na vurmak, Ensar Vakfı’nın kapatılmasını istemek, Ensar Vakfı’nı hedefe koymak doğru mu?" sözleriyle vakfa destek gelmişti.

Ahmet Hakan'ın söz konusu yazısı twitter'da gündem olurken Hakan kendisini eleştirenlere yine twitter üzerinden "Tüm müptezellere gerekli yanıtı yarın vereceğim" diyerek kendisini eleştirenlere tepki göstermişti. 

Hakan bugünkü yazısında Ensar Vakfı'nı savunmaya devam etti. Kendisini eleştirenlerin Akit'ten Ak Trol'lerden faksız olduğunu iddia eden Hakan, şu ifadeleri kullandı: 

ENSAR Vakfı’nın Karaman Şubesi’nde 2013 yılında beş ay süreyle görev yapan bir gönüllünün çocuk tecavüzcüsü çıkması üzerine...

Yuh! Çocuk tecavüzcüsü Ensar Vakfı!

Ensar Vakfı derhal kapatılsın!

Suç şahsi değildir, suçlu Ensar Vakfı’dır!

Falan diye tepinmediğim, hatta bu şekilde tepinenlere net biçimde karşı çıktığım için...

Sosyal medyanın yavşak trolleri, Twitter’ı “Tecavüzcü Dostu Ahmet Hakan” mesajıyla donatmışlar.

*

Bu alçak, bu yalancı, bu rezil, bu kepaze trollere şunları söylemek isterim:

*

Ensar Vakfı’nın bünyesinde yer alıp da Karaman’daki olayla zerre kadar ilgisi olmayan binlerce insana “çocuk tecavüzcüsü” denmesine tabii ki itiraz edeceğim. Ancak Akit’in falan yapabileceği böyle bir alçaklığa tabii ki göz yummayacağım.

“Çocuk tecavüzü” gibi iğrenç bir suçun peşini asla bırakmam. Bu iğrenç suçu işleyenin de bu suça göz yumanın da yakasına yapışırım. Ama tecavüzü fırsat bilip bunun üzerinden genelleme yaparak siyaseten karşı olunan kişi ve kurumlara kalleşlik yapılmasının da karşısında olurum.

İki dakika düşünün: Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden bir tecavüzcü çıksa... Bunun üzerine “Ak trol” denilen tipler aynı sizin yaptığınızı yapsalar ve ortalığı “Tecavüzcü çağdaş yaşamcılar” diye mesajlara boğsalar... Ne dersiniz? Sizin Ensar Vakfı’na yaptığınızın bundan ne farkı var?

Dün benim için yürüttüğünüz alçak kampanyaya gelince: Bu yaptığınızla aslında yeri geldiğinde “Akit” denilen mecradan da “Ak trol” denilen tiplerden de bin kat daha rezil kepaze olabileceğinizi gösterdiniz.

*

Madem potansiyeliniz bu... Madem “Ak trol”lerden, Akit’ten falan farkınız yok.

Ne diye bize hakkaniyetli, medeni, düşünen, karıncaezmez, demokrat insan pozları kesiyorsunuz ki?

Yok işte birbirinizden farkınız.

Hakan'ın yazısının tamamı...

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr