Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan bugünkü köşesinde önemli iddialarda bulundu. 

Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefetin toparlanmasına fırsat vermeden Başkanlık için adımları atacağını iddia ederken, yeter sayısı olarak eksik olan 14 milletvekilini mecliste grubu bulunan partilerden ele edilebileceğini söyledi. Hakan yazısında son dönemdeki çıkışlarıyla gündeme gelen CHP'li Deniz Baykal'a yönelik “AK Parti Antalya milletvekili' olarak göreceğimize bahse girmeye varım“ dedi.

Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

BİR: Sanırım Ahmet Davutoğlu, asla ve kata Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı bayrak açmayacak ve bunu bekleyenler derin bir hayal kırıklığına uğrayacak.

İKİ: Galiba MHP’de genel başkanlık koltuğu,
çok zorlu ve pek karmaşık
bir sürecin ardından
Meral Akşener’e geçecek.

ÜÇ: Abdullah Gül’ü bilemem ama herhalde Bülent Arınç ve arkadaşları ayrı bir parti kurmaya doğru yol almaya başladılar.

DÖRT: Büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin toparlanmasına fırsat vermeden başkanlık sistemini halletmek için gerekli adımları atacak ve süreyi daha fazla uzatmayacak.

BEŞ: Başkanlık sistemi için eksik olan 14 milletvekili, muhtemelen muhalefet partilerinden tamamlanacak. Ve yine muhtemelen bunun için MHP, CHP ve HDP’den 14 milletvekili ayarlanmış durumda.

ALTI: Orta vadede Deniz Baykal’ı “AK Parti Antalya milletvekili” olarak göreceğimize bahse girmeye varım.

YEDİ: Yanılmıyorsam... CHP’de Selin Sayek Böke’yi rahat bırakmayacaklar, “Hadi genel başkan ol” diyecekler ve belki de Emine Ülker Tarhan’ınki kadar olmasa bile bir trajedinin yaşanmasına neden olacaklar.

Hakan'ın yazısının tamamı...

Kaynak: Haber.sol.org.tr