Ankara saldırısının ardından HDP'li vekilin bombacının taziyesine katılmasının ardından, HDP'ye "Canlı bomba olup kendinizi patlatsanıza" diyen Ahmet Hakan, bugün yine köşesini HDP'ye ayırdı. Ahmet Hakan'ın sözlerinden sonra HDP Merkez Yürütme Kurulu, Ahmet Hakan'ı "korkaklık" ve "kaypaklık"la suçlamıştı. HDP’li Pervin Buldan da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ahmet Hakan saldırıya uğradığında evine geçmiş olsuna gitmiştim. Şimdiye kadar yaptığım hiç bir şeyden bu derece pişmanlık duymamıştım. Eleştiri yapmanın da insani, vicdani ve siyasi olarak bir kuralı ve ilkesi vardır. Ahmet Hakan bugünkü yazısıyla bunları ayaklar altına aldı” demişti. 

Ahmet Hakan'dan HDP'li vekillere: Gidip kendinizi patlatsanıza...

HDP'den Ahmet Hakan'a yanıt

HDP'nin kendisi hakkında yaptığı yazılı açıklamaya yanıt veren Ahmet Hakan, "Canlı bombanın taziyesine gidilmesine itiraz etmezseniz kaypağım" yanıtını verdi. 

HAKAN'IN HDP'YE YANITI

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın yazısı şu şekilde:   

"HDP Merkez Yürütme Kurulu, yayınladığı bildiride benim için 'KORKAK' VE 'KAYPAK' demiş. 
'KORKAK' suçlamasına cevabım şudur: 

Silahlı ya da silahsız, herhangi bir örgütüm yok. 
Sırtımı dağlara, bağrımı ovalara yaslamıyorum. 
Yanımda yöremde canlı bomba olmayı göze alabilecek denli gözü dönmüş bir tek kişi bile yok. 
Buna rağmen silahlı terör örgütünün hışmını üzerime çekecek, canlı bomba olacak kadar gözü dönmüşleri kızdıracak yazıları, gözümü hiç kırpmadan yazabiliyorum. 
Bu mudur korkaklık?
'KAYPAK' suçlamasına gelince...
Eğer kaypak olmamaktan kastınız, siz ne yaparsanız yapın, hep ve daima sizin yanınızda olmaksa... Açık söylüyorum: Ben bir kaypağım. 
Siz demokrasiden, özgürlükten, Türkiyelilikten yana olduğunuzda sizin yanınızda olurum ve sizinle beraber bu toprakların en güzel türkülerini söylerim. 
Ama siz dağlara dönüp sıkılmış yumruklarınızla "durun" diye haykıramazsanız... Canlı bombanın taziyesine gidilmesine çok net ve sert bir şekilde itiraz edemezseniz...
Hendek ve barikatlara selam çakarsanız...
Anında kaypaklık yapar karşınıza geçerim."


Kaynak: Haber.sol.org.tr