Afyon'un Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Serban Belde Belediyesi'nde çalışırken işten çıkarılan 38 yaşındaki Şahabettin Karadeniz, işe dönmek için açlık grevine başladı.

Serban Belde Belediyesi'nde taşeron firmada 7 yıldır çalışan Şahabettin Karadeniz, sözleşmenin sona ermesi nedeniyle 31 Aralık 2015 tarihinde işten çıkarıldı. 2 aydır işe dönmeyi bekleyen Karadeniz, açlık grevine başladı. Belediyenin yanındaki parkta açlık grevi başlatan Karadeniz, 'Haksızlık ve adaletsizliğe dur demek için açlık grevi', 'Ben seni ölümüne sevdim uzun adam RTE' yazılı dövizler astı.

İşini geri alıncaya kadar eylemini sürdüreceğini anlatan Şahabettin Karadeniz, 2 aydır ekonomik sıkıntı yaşadığını aktardı. Serban'a 7 yıldır gece gündüz hizmet verdiğini anlatan Karadeniz, "Belediyede yapılan toplantıda Başkan, belediyenin durumunun sıkıntılı, nüfusun az olduğunu söyledi. 5 kişi işten çıkartıldık. Bizden sonra işe başlayan arkadaşlardan devam edenler oldu. İşsiz kalınca ne yapacağımız şaşırdık. Mecburiyetten açlık grevine başladım. Ne kadar süreceğini de bilmiyorum. Buraya gönlümü ve yüreğimi verdim. Serban'ı ve halkımızı çok seviyorum. İşime dönmek istiyorum" diye konuştu.

AKP'Lİ BAŞKAN TOPU TAŞERONA ATTI
Karadeniz ve diğer 4 kişinin işe alınacağı sözünü veren Serban Belediye Başkanı AKP'li Abdurrahim Aktoprak ise hizmet alımı yapılan firma ile sözleşmenin sona ermesi nedeniyle işçilerin işsiz kaldığını söyledi. 17 işçileri olduğunu kaydeden Başkan Aktoprak, "Küçük bir belediyeyiz ve nüfusumuz da 2 binin altına düştü. Şu an çalışan 17 işçinin parası ve sigortası İŞKUR aracılığı ile ödendiği için belediye hem hizmetler açısından hem de ekonomik olarak biraz rahatladı. İŞKUR aracılığı ile çalışan işçilerimizin hizmet süreleri bittikten sonra işten çıkarılanları tekrar işe alacağız. Artniyetimiz yok" dedi.
 

Kaynak: Haber.sol.org.tr