Afrika'da Malavi’nin güneyinde yedi kişi büyü ritüelinde kullanılmak üzere albino insan kemiği sakladığı iddiasıyla yakılarak öldürüldü.

AFP'nin haberine göre; Malavi'de yaşayan yerliler öldürülen yedi adamın telefon konuşmaları ve hareketlerinden şüpheleniyorlardı. Yerliler, albino kemiği sakladığını tahmin ettikleri bir adamı yakaladı ve toplamda yedi kişiyi aralarında çocukların da bulunduğunu birçok kişinin gözü önünde canlı canlı yakarak öldürdü.

Bu tarz vakalarla daha önce de karşılaşan bölge polisi araştırmalara devam ediyor ama henüz bir tutuklama yapılmadı. Bahsi geçen kemiklerin albinolara ait olup olmadığı araştırılıyor.

ALBİNO İNSAN KEMİĞİNİN NEDEN DEĞERLİ OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR?

Sahra Altı Afrikası'nda ölmedikleri, hayalet oldukları; beyaz erkeklerle (daha da kötü durumlarda Avrupalı hayaletlerle) yatan siyahi kadınlardan doğdukları ya da tanrılardan gelen bir lanet sebebiyle bu halde oldukları ve dokunan kişinin de lanetleneceği düşünülen albinolar, toplumdan dışlanmalarının yanı sıra, zenginlik ve şans getirecekleri iddiasıyla öldürülüyor. Albino uzuvlarının şans getireceğine inanan insanlar vücut parçaları için 3 bin dolardan başlayan ödemeler yaparken, bütün bir vücudun fiyatı 75 bin doları bulabiliyor.

Özellikle Tanzanyalı büyücüler, albinolu kişilerle cinsel ilişkiye girmenin HIV'li kişileri tedavi edebileceğini de iddia ediyor. Yetişkin nüfusun yüzde 5'inin HIV taşıyıcısı olduğu ülkede yetkililer, ölü bulunan albinoların neredeyse yarısının tecavüze uğradığını belirtiyor.

Ayrıca Afrika albinoların kemiklerinin iyileştirici özelliği olduğuna inanılıyor. Albinoların kemiklerinin büyü ritüellerinde kullanıldığı bu sebeple de bir çok cinayet vakasına kurban gittikleri de biliniyor.

Kızıl Haç, geçen yıl içinde Malavi’de dokuz albinonun öldürüldüğünü ve albino iskeletinin kara borsada 75 bin dolara kadar satıldığını açıkladı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr