Kürt illerindeki sokağa çıkma yasaklarını ve operasyonları protesto etmek amacıyla Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi Obalar Sokak’ta yürüyüş yapmak isteyen gençlere, polisin saldırması sonucu yaralanan iki gencin Beytullah Savucu ve Serdar Arslan olduğu öğrenildi. Yaralıların durumu ağır.

Gençlerden Savucu’nun makatından girerek mesanesini parçalayan bir kurşun ile yaralandığı öğrenilirken, Arslan’ın ise sırtından girerek karın boşluğundan çıkan bir kurşunla yaralandığı belirtildi. Yurttaşlar tarafından özel bir hastaneye kaldırılan gençler, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Adana TOKİ Numune Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Arslan, burada ameliyata alınırken, Savucu Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı. Gençlerin durumunun ağır olduğu bildirildi.

D’nın haberine göre, polisin mahalleyi rastgele taradığını belirten görgü tanıkları, ayrıca bütün mahallenin gaza boğulduğunu da kaydetti.

Hastane önüne gelen gençlerin aileleri ile polis arasında gerginlik yaşanırken, mahallenin polis tarafından ablukaya alındığı belirtildi.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr