Adana'da 13 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu sokakta mendil satmadığı için şiddet uygulayan ailesinden çıplak ayakla kaçtı. Evinden çıkıp 2 saat yürüyerek 10 kilometre uzaklıktaki Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'ne gelen kız çocuğu kız yurunda yerleştirildi, anne ve babası hakkında soruşturma başlatıldı.

'nın haberine göre, Suriye’den Adana'ya gelen aile Şanlıurfalı akrabalarının yanına yerleşti. İş bulamayan aile, geçimini sağlamak için şehir merkezindeki bulvarlarda mendil satmaya başladı. Ailenin çocukları baba F.A. ile birlikte her sabah erken saatlerde kavşaklara gelip, duran araçların arasında dolaşarak, tehlikeye rağmen akşam geç vakte kadar da olsa para toplamayı sürdürdü. 

Bu durumdan rahatsız olan kız çocuğu, kavşakta mendil satmak istemedi. Baba F.A. ile aralarında tartışma çıktı. Dilenmek istemeyen çocuk babası tarafından dövüldü. Bunun üzerine çıplak ayakla evden çıkan kız çocuğu, yürüyerek yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’ne geldi. Başından geçenleri, Arapça bilen bir polise anlatan çocuk, yardım istedi.

Bu başvuru üzerine, kız çocuğu ekip aracıyla Denizli Şehit Özer Özkaya Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine verdiği ifadede ailesinden şikayetçi olan çocuk, sağlık kontrolü ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı yetiştirme yurduna teslim edildi. Şiddet uygulayan baba ile anne hakkında ise soruşturma açıldı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr