Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili davaya yönelik kararına ilişkin Meclis'te konulan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AYM’nin idari ve yargısal yolları tüketilmemiş konularda bireysel başvuruları inceleyemeyeceği ve karar veremeyeceği iddiasında bulundu.

Bozdağ, “Anayasa mahkemesi bireysel başvuru incelemesinde bunu yaparsa o zaman ilk derece mahkemesi gibi bir konuma kendisini getirmiş olur. AYM ilk derece mahkemesi gibi hareket etmiştir, anayasada yer alan kurallarla yasada yer alan kuralları göz ardı etmiştir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AYM’nin kararına ilişkin verdiği "Karara uymuyorum" tepkisiyle ilgili konuşan Bozdağ, “Cumhurbaşkanı herkes gibi görüşlerini açıklama, eleştirilerini yapma hak ve yetkisine sahiptir. Nasıl CHP, HDP, MHP, AK Parti kendi görüşlerini açıklıyorsa, eleştiri hakkını kullanıyorsa bu ülkenin Cumhurbaşkanı da eleştiri hakkını kullanabilir. Mahkemeler eleştirilemez, kararlar eleştirilemez diye bir şey yok. Mahkemeleri ve kararları kutsamayın” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr