Mardin'e gelen ABD Adana Başkonsolosu Linda Stuart Specht, Vali Ömer Faruk Koçak'ı ziyaret etti. Basına kapalı görüşmenin ardından Başkonsolos Specht, Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk ile görüşmek üzere belediyeye geçti. Başkonsolos Specht, bölgedeki 22 ili kapsayacak bir program yaptıklarını ve bu illere çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi. Bazı illerde yerel yöneticilerle tanışacaklarını aktaran Specht, Mardin'e ise ikinci gelişi olduğunu belirterek, "Tabii yerel hükümet yetkileriyle iyi ilişki içinde olmamız bizim için çok önemlidir. O nedenle Mardin'de olup bitenler hakkında bilgiler duymayı ümit ediyorum" dedi.

Başkonsolos Specht, bir gazetecinin gezinin, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye ziyaretinin hemen ardından gerçekleşmesinin tesadüf olup olmadığını sorması üzerine, "O konuya girmeyeceğim" yanıtını verdi.

ABD Adana Başkonsolosu Linda Specht'ın yaptığı kısa açıklamanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. ABD'nin Adana Başkonsolosu Specht Mardin'den sonra Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak'ı ziyaret edecek.

Kaynak: Haber.sol.org.tr