ABD ile Rusya'nın Suriye'de ateşkes mutabakataına varmasının ardından "ılımlı" muhalif cenahtan Nusra Cephesi itirazı geldi.

Ateşkes mutabakatında, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi ve "diğer terörist grupların" bombalanmaya devam edeceği vurgulanıyor.

Reuters'ten Arshad Mohammed ve Tom Perry'nin haberine göre, ABD destekli "ılımlı" muhalifler, Nusra Cephesi'nin ateşkes dışı bırakılmasını "sorunlu" buluyor.

Yermük Ordusu'ndan Beşar el-Zubi, Suriye ordusu ve müttefiklerinin Nusra gerekçesiyle "devrimcileri" bombalamaya devam edebileceğini, çünkü "ılımlıların" elinde bulunan bölgelerin "karışık" olduğunu söylüyor.

"Muhalif" bir başka isim Halid Hoca da, Nusra'nın yalnızca İdlib'de değil, Halep, Şam ve güneyde de bulunduğunu söyleyerek, "Nusra'nın ateşkes dışı bırakılması sorunlu bir konu" diyor.

İki gün önce Washington Post'ta çıkan bir haberde, Nusra Cephesi'nin Suriye'nin kuzeybatısında "ılımlı" gruplarla iç içe geçtiği, ABD'nin Rusya'dan en azından geçiçi süreliğine Nusra'yı ateşkes dışı bırakmayı talep ettiği, ancak Rusya'nın bu talebi reddettiği söyleniyordu.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr