ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin Suriye’de çatışmaların durdurulması için ABD ve Rusya arasındaki anlaşma hakkında yönelttiği soruları yanıtladı.

"ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın anlaşmaya Rusya’nın uyup uymayacağı konusundaki görüşlerinin" sorulması üzerine Cook, “Bakan Carter, Ruslar’ın anlaşmaya uyup uymadığını bekleyip görecek. Ancak belli miktar şüphe var. Rusya’nın anlaşmaya uyması için burada bir fırsat var. Uyacaklarını umuyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE İLE AYNI FİKİRDE DEĞİLİZ"
Çatışmaların durdurulmasına ilişkin anlaşmanın IŞİD gibi örgütlere yönelik saldırıları kapsamadığını hatırlatan Cook, IŞİD ile sahada mücadele eden grupları desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.

Cook, “Suriye’de Kürtler özelindeki durumu Türkiye ile uzun uzadıya konuştuk ve IŞİD ile savaşan gruplara olan desteğimizi ifade ettik. Bu bazı Kürt grupları da içeriyor. Terör faaliyetleriyle ilgili endişelerini anlamakla birlikte bu konuda Türkiye ile aynı fikirde olmayışımız sürecek” ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr