ABD'nin karanlık "özel güvenlik" şirketlerinden Blackwater'ın kurucusu Erik Prince hakkında soruşturma başlatıldı.

The Intercept'ten Matthew Cole ve Jeremy Scahill'in haberine göre, Prince'i soruşturanlar arasında Adalet Bakanlığı ve başka federal kurumlar bulunuyor.

Ancak şu anda Frontier Services Group (FSG) isimli şirketin başında bulunan Prince'e yöneltilen suçlamalar, yabancı hükümetlerle askeri hizmet anlaşmaları yapmak ve kara para aklamak.

Blackwater çalışanları katliamdan suçlu bulundu

Prince'e yöneltilen suçlamalar arasında, Libya'ya yönelik şirket faaliyeti sırasında Çin istihbaratından yardım aldığı ve bu ülkedeki operasyonlarını Bank of China'daki bir hesap aracılığıya yürüttüğü iddiası da yer alıyor.

Avukatı Victoria Toensing aracılığıyla konuşan Prince ise, Libya'da herhangi bir faaliyet yürütmediğini ve kendisine herhangi bir soruşturma haberi ulaşmadığını söylerken, kara para aklama iddialarını ise "saçmalık" olarak nitelendirdi.

Blackwater Kobani'de iddiası

The Intercept'e konuşan eski ABD istihbarat yetkilileri, ABD istihbaratının 4 yıldır Prince'in iletişimlerini ve hareketlerini takip ettiğini belirttiler.

Prince ile iş yapan bazı isimler de, hükümetin ve istihbaratın kendilerine bu takip hakkında haber verdiklerini ve Prince'in şirketi ile ilişkiyi kesmelerini istediklerini söylediler.

2010 yılında, Irak işgalindeki skandalları ortaya çıkınca Blackwater'ı satan Prince, özel güvenlik hizmeti sağlamaya Somali ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde devam etmişti.

Ancak haberdeki iddiaya göre, Prince bu sıralarda Çin Komünist Partisi ile bağlantılı bazı güçlü isimlerle iletişime geçmeye başladı.

Mossad, CIA, ve Blackwater Suriye’de cirit atıyor!

Prince'in FSG'yi Çin'in devlet destekli yatırım şirketi Citic Group ile birlikte kurduğu ve yine şirketin yönetim kurulunda iki Çin vatandaşının bulunduğu da haberde yer aldı.

Görünüşte Prince'in yeni işi askeri odaklı değildi. Ancak habere göre, Prince "çift kişilikli" yaşıyordu ve gizlice "kendi özel CIA'ini" inşa etmeyi sürdürüyordu.

Blackwater'ın kara gölgesi Afrika'da

The Intercept tarafından ulaşılan belgelere göre, Prince özel operasyonlar ve paramiliter hizmetler sunmaya devam ediyordu.

Afrika'ya odaklanan bu faaliyetler arasında Libya'ya paramiliter kuvvetler yerleştirmek fikri de yer alıyor.

Blackwater prensi katil çıktı

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr