Herkes, 98 yaşındaki Hacı Ali Keklik'i Artvin'de maden karşıtı eylemlerde polisin sert müdahalesi ile tanıdı. Evine 6 adet gaz kapsülü isabet eden Keklik, kapsülün birini eline alıp polislere "Neden bunu atıyorsunuz?" diye sormuş, o anlar fotoğraf karelerine yansımıştı. 98 yaşında biber gazıyla tanışan Hacı Ali Keklik, "Vur emri verildiği için evlerimize taarruz ettiler" dedi.

Öğle namazını kılmak için camiye yakın bir kahvede oturarak vaktin gelmesini bekleyen Ali Dede, o gün yaşadıklarını anlattı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Yavru Gezici" söylemine tepki gösteren Keklik, "Ne olsa yapar. Yapar ya yapar, vur emri verdi ya Türkiye'ye yapar" diye sitem etti.

GÖZÜM GAZDAN ETKİLEDİ, KAÇANLAR EVİME SIĞINDI

Eylemler sırasında polisin sert müdahalesi ile karşı karşıya kalındığını vurgulayan Keklik, "Evlerimize taarruz ettiler. 6 tane gaz bombası attılar evime" ifadelerini kullandı. Bombadan kaçanların evlerine sığındığını söyleyen Keklik, "Mezarlıktan gaz bombası attıklarına polis müdürü inanmadı. Müdürü götürdüm eve gösterdim. 'Say' dedim evin köşelerini isabet eden kapsülleri. Tam çocukların olduğu odanın kenarına bir karış kalmış, camdan içeri girecekti" dedi. 

Müdüre camların köşesine gelen izi de gösterdiğini vurgulayan Keklik, "İçeri düşseydi çocuklar telef olacaktı. Ne olacaktı o zaman?" diye sordum. Komiser, 'ne yapalım?' diye cevap verdi" ifadelerini kullandı.

Sağ gözü bandajlı olan Keklik, gözünün gazdan etkilendiğini belirterek, "Doktora gittim. Doktor zedelendiğini söyledi. Müdahale etti" diye konuştu.

EVİME ATILAN BOMBAYI POLİSE GÖSTERDİM, MÜDÜR İNANMADI

Evine atılan bomba kapsülünü polislere gösterdiği günü anlatan Keklik, polisle arasında geçen diyaloğu şöyle kaydetti:

"Dedim ki 'bu şeref midir sizin yaptığınız? Siz kimin çocuğusunuz? Siz kimsiniz' dedim. Böyle şeref olur mu? 'Sizde haya yok mu? Çoluğun çocuğun içine gaz bombası attırıyorsunuz' dedim. Polis müdürü de bana 'ne yapalım emir' dedi. 'Emir olmayla olur mu?' diye sordum. İçişleri Bakanı 'vur, kır, geç' demiş. İşte polisler dediklerini yaptı, gitti." 

Keklik, evine gelenlere de göstermek için 6 adet kapsülü sakladığını anlattı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr