İstanbul Şişli Zincirlikuyu'daki otobüs duraklarına bırakılan şüpheli çanta, polisi alarma geçirdi. Bomba uzmanları tarafından fünyeyle patlatılan çantadan askeri personele ait üniforma ve kıyafetler çıktı.

Büyükdere Caddesi ile Barbaros Bulvarı arasında kalan Zincirlikuyu'daki otobüs duraklarına bırakılan çantayı fark eden vatandaşlar, durumu polise haber verdi. Mesai saati çıkışında denk gelen olayda, bölgeye ulaşan asayiş ekipleri çanta etrafında güvenlik şeridiyle önlem aldı. Yol yaya ve araç trafiğine kapatılırken, alınan önlemlerin ardından olay yerine gelen bomba uzmanı ekipleri sinyal kesici cihazı açtıktan sonra patlamalara karşı dayanıklı özel kıyafeti ile çantaya fünye yerleştirdi. Caddenin trafiğe kapatılmasın ardından büyük bir gürültüyle patlatılan fünyenin parçaladığı çantadan, askeri personele ait üniforma ve kıyafetler çıktığı öğrenildi.
 
Bomba uzmanlarının çalışmasını tamamlamasının ardından bölge yaya ve araç trafiğine yeniden açıldı.
 
ÇORUM
Çorum'un en işlek caddesinde düşürülen bayan çantası, polisi alarma geçirdi.

Gazi Caddesinde bir işyerinin önünde çanta gören vatandaşlar polisi aradı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, caddeyi araç trafiğine kapatırken olay yerinde toplanan kalabalığı uzaklaştırmak için yoğun çaba sarf etti. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı yol kenarında duran çantayı kontrollü şekilde açtı. Makyaj malzemesi ve cüzdan çıktığı öğrenilen çantanın sahibini bulmak için polis çalışma başlattı.
 
ANTALYA
Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu önüne bırakılan şüpheli poşetten ayakkabı ve elbise çıktı.

Olay saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesi, Satral Mahallesi 5200 sokak üzerinde bulunan Antalya E Tipi Ceza İnfaz Kurumu önünde meydana geldi. Cezaeviservis araçlarının çıkış noktasına bırakılan çöp poşeti paniğe neden olurken, cezaevi yetkilileri çevrede güvenlik önlemi alarak polise bildirdi. Olay yerine gelen polisler poşetin bulunduğu caddeyi trafiğe kapattı. Polis ekipleri bomba imha ekiplerine haber verirken, olay yerine gelen bomba imha uzmanı şüpheli poşeti fünye ile patlattı. Poşetten birçok giyim eşyası ve ayakkabı çıktı. Polis ekipleri daha sonra yolu trafiğe açtı.
 
SİVAS
Sivas'ta tarihi Şifaiye Medresesi'nin yanına bırakılan şüpheli kadın çantası paniğe neden oldu. Bomba imha uzmanı tarafından fünye ile patlatılan çanta boş çıktı.

Tarihi Şifaiye Medresesi'nin yanındaki banklara bırakılan kadın çantası çevreden geçenlerin dikkatini çekti. Bunun üzerine vatandaşlar bomba olabileceği şüphesiyle durumu polise haber verdi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, dün akşam Ankara'da yaşanan bombalı saldırı nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Çantanın etrafına güvenlik şeridi çeken polis ekipleri vatandaşları da bölgeden uzaklaştırdı. Daha sonra olay yerine gelen bomba imha uzmanı, çantayı uzaktan kumandalı fünye ile kontrollü olarak patlattı. Patlamanın etkisiyle parçalanan çanta boş çıktı.
 
TOKAT
Tokat Jandarma Bölge Komutanlığı karşısındaki askeri gazino önündeki durağa bırakılan şüpheli paketten şofben çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Tokat-Sivas karayolu üzerinde bulunan Jandarma Bölge Komutanlığı karışsındaki askeri gazinonun önündeki durağa bırakılan şüpheli paket, polisi alarma geçirdi. Yol çift yönlü olarak trafiğe kapatılarak güvenlik şeridi çekilirken, çevrede bulunan vatandaşlar uzaklaştırdı. Bomba imha uzmanı özel kıyafetini giyerek şüpheli pakete fünye yerleştirdi. İçerisinden kabloların sarktığı paket, kontrollü bir şekilde patlatıldı. Patlatmanın etkisi ile ortalığa dağılan pakette şofben olduğu anlaşıldı.
 
Yol tekrar trafiğe açılırken vatandaşlar meraklı gözlerle olayı takip etti.

ANKARA
Edinilen bilgiye göre, Kızılay Güvenpark metro çıkışında vatandaşlarca fark edilen yeşil bir kova, polis ekiplerine ihbar edildi. Olay yerine gelen güvenlik güçleri Güvenpark bölgesinde geniş güvenlik önlemleri alarak şerit çekti. Parkın güvenlik görevlileri ise bölgedeki vatandaşları uyararak güvenli bölgelerden yürümeleri konusunda uyardı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr