Adalet Bakanlığı müfettişleri, sınav kitapçıkları üzerinde yaptıkları incelemede, 22 Aralık 2013 tarihinde yapılan ve 200 adayın idari hâkim olarak atandığı sınavda kopya çekildiğini iddia etti. 

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, dosyada görevlendirilen bilirkişiler, özellikle matematik sorularının sınavdan önce bazı adaylara ulaştığını belirledi. 

CEMT İDDİASI 
Bilirkişilerin raporu üzerine bakanlık müfettişleri, sınavdan önce soruları aldığı iddia edilen ve cemaatle bağlantılı olduğu öne sürülen 49 aday hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Derda Gökmen, sınavla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, şüphelilerin banka hesap hareketlerinin incelenmesi için MASAK’a yazı yazıldı. Şüphelilerin birbiriyle irtibatlarının belirlenmesi için telefon kayıtları da incelemeye alındı. Şüpheliler arasında bir Yargıtay üyesinin gelini olduğu da öne sürülüyor. Savcı Gökmen dosyada, gizlilik kararı aldı. 2012 yılındaki avukatlıktan hâkimliğe geçiş sınavında kopya iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada HSYK, kopya çektiği belirlenen 36 hâkim adayının mesleğe kabul kararını kaldırmıştı. 

HSYK’YA DA RAPOR
Adalet Bakanlığı müfettişleri, hazırladıkları raporu savcılığa gönderdikten sonra, aynı raporun bir örneğini HSYK’ya gönderdi. Benzer bir sürecin bu dosyanın şüphelileri olan hâkim adayları için de işleyeceği bildirildi.


Kaynak: Haber.sol.org.tr