Karaman’da bir ilkokulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Muammer B., en az 45 öğrenciye, tarikat evlerinde tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanmıştı. ’nın haberine göre 54 yaşındaki Muammer B., kent merkezindeki Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda üç yıldır görev yapıyor.

Haber Türkiye'nin gündemine yerleşirken, gözler vakıf ve derneklerin kurs ve etüt adı altında açtığı evlere çevrildi.

BirGün’ün haberinde şüphelinin Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde ders verdiği bilgileri de yer almıştı.

TOPYEKÜN SAVUNMA
KAİMDER Başkanı Mehmet Sarı ise kendilerine bağlı herhangi bir yurt ve ev olmadığını söyledi. Mehmet Sardı, “Adı geçen Muammer B.’nin bizde herhangi bir üyeliği ya da kaydı yoktur. Bizim yurt ya da evle işimiz yok. Biz imam hatip okullarıyla irtibatlıyız” diye konuştu.

Tutuklanan öğretmen Muammer B.’nin üyesi olduğu belirtilen Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Şubesi yetkilileri, büyük üzüntü duyduklarını, ancak bir kişi yüzünden camialarının suçlanmaması gerektiğini söylemekle yetindi.

Muammer B.’nin bir dönem gönüllü görev aldığı Enderun Vakfı Karaman Şubesi yetkilisi Ali Bağcı da, “Muammer B., bizim vakfımızda 2013 yılında beş ay gönüllü olarak görev yapıp öğrencilere kurs verdi. O dönemde herhangi bir şikayet ya da sorun duymadık” dedi.

Karaman Valisi Murat Koca, soruşturmanın adli mercilerle yürütüldüğünü ve dava hakkında gizlilik kararı olduğunu, olay adli vaka olduğu için Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapılmasının daha doğru olduğunu söyledi.

ENSAR VAKFI'NDAN ÇIT YOK
Söz konusu olayla birlikte adı en çok telaffuz edilen kurum olan Ensar Vakfı ise suskunluğunu koruyor. Sosyal medyadan vakfa dönük tepkilerse sürüyor.

Karaman'daki tarikat evlerinde en az 45 erkek öğrenci tecavüze uğradı

#EnsarVakfıKapatılsın Twitter'ın gündemine oturdu

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr