Aralarında Türkiye'den Komünist Parti'nin de bulunduğu, 29 ülkeden 35 komünist parti ve işçi partisi sığınmacı meselesine dair dayanışma mesajı yayımladı.

Yayımlanan mesaj şöyle:

Savaşlara, sığınmacılara, göçe ve yoksulluğa yol açan sömürücü sisteme karşı çıkmalıyız.

Sığınmacılar ve göçmenlerle dayanışıyoruz!

 

Biz, bu metni imzalayan komünist ve işçi partileri:

Emperyalist saldırganlığı, müdahaleleri ve savaşları, ABD, NATO ve Avrupa Birliği'ni ve onların "müttefikleri" Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ı kınıyoruz, Bu güçlerin suçları milyonlarca insanın sığınmacı ve göçmen olmasına sebep oldu.

Ordularıyla buna katılan, her türlü desteği sağlayan ve emperyalist müdahalelerin yapılması için gereken bahaneleri meşrulaştıran tüm burjuvazi hükümetleri de sorumluluğu taşıyor.

Savaştan, yoksulluktan ve insan kaçakçıları ağlarından kaçmaya çalışan sığıanmacılara karşı polis-ordu baskısı kullanan AB'yi ve burjuva hükümetleri kınıyoruz.

Emperyalist müdahalelerin ve kapitalist sömürünün kurbanları olan halklarla dayanışmanın ve sınıf birliğinin güçlenmesi için çağrıda bulunuyoruz.

Halkları milyonlarca insanı evinden eden koşullara karşı mücadeleyi yoğunlaştırmaya ve aynı zamanda insanlık dışı zor koşullar yaşayan sığınmacılar ve göçmenlerle omuz omuza dayanışmaya çağırıyoruz. Halklar hükümetlerinden sığınmacıları ve göçmenleri ülkelerine makul bir biçimde kabul etmelerini ve onları korumalarını talep etmelidir ve aynı zamanda 3. Dublin Düzenlemeleri de dahil olmak üzere baskıcı AB mekanizmalarının kaldırılması talep edilmelidir.

Komünist partiler ve işçi partileri burjuva sınıfının ve burjuvazi hükümetlerinin sığınmacı-göçmen sorununu işçi haklarını kaldırmak ve sığınmacı ve göçmenlerin, bütün olarak işçi sınıfının sömürüsünü yoğunlaştırmak için girişimlerine karşı mücadele eder.

İşçilerin çıkarları için gücümüzü birleştirmeli ve ABD, NATO, AB, emperyalist müdahaleler ve savaşlara, emperyalistlerin halkları kandırmak için tüm girişimlerine karşı mücadelemizi yoğunlaştırmalıyız. Örgütlenmeli ve savaşlara, sığınmacılara, göçe ve yoksulluğa sebep olan sömürücü sistemle mücadeleye girişmeliyiz. Böylece sığınmacılar ve göçmenlerin ülkelerine dönebilmeleri için gereken koşullar yaratılabilecektir, halklar kendi kaderlerini ellerine alacaklardır.

Arnavutluk Komünist Partisi

Almanya Komünist Partisi

Avustralya Komünist Partisi

Bangladeş Komünist Partisi

Kanada Komünist Partisi

Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL)

Cezayir Demokrasi ve Sosyalizm Partisi

 

Danimarka'da Komünist Parti

Danimarka Komünist Partisi

Finlandiya Komünist Partisi

Yunanistan Komünist Partisi

Guyana Halkın İlerici Partisi

İrlanda Komünist Partisi

İrlanda İşçi Partisi

Malta Komünist Partisi

Meksika Komünist Partisi

Meksika Halkcı Sosyalist Parti

Norveç Komünist Partisi

Pakistan Komünist Partisi

Filistin Komünist Partisi

Filipinler Komünist Partisi (PKP-1930)

Rusya Komünist İşçi Partisi

Sovyetler Birliği Komünist Partisi

Rusya Federasyonu Komünist Partisi

Yugoslavya Yeni Komünist Partisi

Sırbistan Komünistleri Partisi

Slovakya Komünist Partisi

İspanya Halkları Komünist Partisi

İsveç Komünist Partisi

Suriye Komünist Partisi

Tacikistan Komünist Partisi

Komünist Parti, Türkiye

Ukrayna Komünist Partisi

Belarus İşçileri Komünist Partisi

Bulgaristan Komünist Birliği


Kaynak: Haber.sol.org.tr