3. Köprü AKP'li yöneticilerin katılımıyla açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu gazetecilere şov yaptı. Bu sırada Erdoğan'la 3. Köprü'yü yapan IC İçtaş firmasının patronu arasında geçen bir diyalog dikkat çekti. Mikrofonu eline alan Erdoğan'ın, "Ramazan'dan önce işçilere bir maaş ikramiye ver, bunu sadakana say" şeklindeki sözleri AKP'nin işçilere bakış açısını, işçi düşmanlığını gözler önüne serdi.

Patron İbrahim Çeçen'e "işçilere bir güzellik yap" diyen Erdoğan, patrondan iş bittiğinde ikramiye dağıtılacağı yanıtını aldı. Bunun üzerine Erdoğan, patrona "İşlerin bitmesini bekleme. Ramazan'dan önce işçilere bir maaş ikramiye ver, bunu sadakana say" dedi. Erdoğan'la patron arasında bu pazarlık yaşanırken onlarca kamera, canlı yayından bunları kaydediyordu. 

İşte o diyalog:

Erdoğan: Önümüzde bayram falan da geliyor. Sen buradaki personele birer ikramiye inşallah ver. Bir güzellik yap.

Patron: Çok büyük emekleriniz var. Hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah size de bu işin bitiminde birer ikramiye vereceğiz.

Erdoğan: Ramazan'dan önce bir maaş ikramiye ver. Sen bunu zekatına say, sadakana say. Biz o tarihi beklemeden bir şeyler yapalım.


Kaynak: Haber.sol.org.tr