İngiliz müzisyen Elton John'a, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olduklarını söyleyerek telefon şakası yapmalarıyla hatırlanan Vovan ve Lexus ikilisi, bu kez de Ukrayna liderlerinin seslerini taklit ederek Erdoğan'ı aradıklarını söyledi.

LEXUS POROŞENKO, VOVAN DA YATSENYUK OLDU
Russia Today'e (RT) anlattıklarına göre, asıl adı Aleksey Stolyarov olan Lexus kendini Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko olarak tanıttı.

Sputniknews'teki habere göre, Vovan adını kullanan Vladimir Krasnov da, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk'un sesini taklit etti. Komedyenler, kayıt altına aldıklarını söyledikleri konuşmanın bir bölümünü yayımladı:

Kayda göre, Lexus ve Vovan Erdoğan'la "Rusya'nın eylemlerinden zarar gören ülkelerle ilgili" görüşme yapmak istediklerini söylüyor.

Erdoğan'a ait olduğu söylenen sesin Poroşenko'ya 'sevgili dostum' diye hitap ettiği duyulurken, kaydın öne çıkan bazı bölümleri şöyle:

Lexus (Poroşenko): Rusya ve Suriye birlikleri Türkiye'den 25 kilometre uzaklıkta. Arap Birliği ise Ankara'ya yönelik askeri operasyon düzenlemeye hazır. Bu nedenle Kiev'in yardımına gereksinim duyup duymadığını sormak istemiştim.

Erdoğan: Şu anda her şey kontrolümüz altında. Gelişmelerden sizi de haberdar edeceğiz.

Vovan ve Lexus, konuşma kaydının tam hâlini ise Moskova saati ile 15.00'te (TSİ 14.00) yayımlayacaklarını söyledi.

'ERDOĞAN'I ÖYLE KOLAYCA ARAYAMAZSINIZ'
Diğer taraftan RİA Novosti haber ajansına konuşan bir Türk Cumhurbaşkanlığı kaynağı, telefon görüşmesinden haberi olmadığını söyledi.

"Böyle bir telefon görüşmesi duymadım" diyen kaynak, "Cumhurbaşkanını öyle kolayca arayamazsınız. Telefon şakası gerçek olamaz. Zira bu tür görüşmeler için özel bir prosedür uygulanıyor" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr