İstanbul Mali Şube eski Müdürü Yasin Topçu, 17 Aralık 2013'te Rıza Sarraf ve bazı bakan çocuklarını gözaltına aldı. ‘Hükümete darbe' suçlamasıyla 17 Aralık 2015 tarihinde tutuklandı. Halen Silivri Cezaevi'nde tutuluyor.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre, Topçu, dün kendisini ziyaret eden avukatı Murat Erdoğan aracılığıyla Rıza Sarraf'ın ABD'de cezaevine konulmasını ve bundan sonra yaşanacakları şöyle anlattı:

Şimdi bizimkilere 'Hayırsever dediğimiz adamın hayır işlerini bize de bildiriverin bakayım' diyecekler. Bizimkiler ne cevap verecek? 'Rıza'ya plaket, yakalayanlara kelepçe hediye ettik, son olarak Yasin Topçu ile Mehmet Akif Üner'i içeri tıktık' mı diyecekler?

'Rıza Sarraf, ABD'ye anlaşarak mı gitti, yoksa tufaya mı geldi?' diye merak edenler için yazıyorum: Rıza'yı bir Ebru Hanım bir de biz biliriz. Sivrisinek soktuğunda ölmekten korkar. Hastalık hastasıdır. Kapalı yerde uzun süre kalamaz. Hafakanlar basar. Bizim gibi kuzu kuzu içeride yatacak biri değildir. Bence bilmeyerek gitmiştir.

Ya Conilerin işbirliği teklifini kabul edip paçayı sıyırmaya çalışırken bizimkileri yakacak ya da susmayı tercih edip kodeste kalmaya devam ederken kendisine ‘hayırsever' diyenlerden medet umacak. Ne Ruhani'den ne de kendisine ‘hayırsever' diyenlerden bir hayır gelmeyeceğini önünde sonunda anlayacak. Bu işten de bol miktarda ‘kırmızı bülten' çıkacak. Kısa özeti budur.

Kaynak: Haber.sol.org.tr