Doğu ve Güneydoğu'da bazı belediyelerin "özyönetim" ilanlarının ardından DBP’li 29 belediye başkanı görevden uzaklaştırılır, 21 belediye başkanı tutuklanırken, Mardin’in Nusaybin İlçesi Belediye Başkanı Sara Kaya ve 8 kişinin ardından, Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi Eş Belediye Başkanları Seyit Narin ve Fatma Şık Barut’un da aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında “Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak” iddiasıyşla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet'ten Mahmut Oral'ın haberine göre, Savcı, örgütün 2015 yılı Ağustos ayından itibaren "özyönetim" ilan ettiğini, bunun yapılanmasının örgütün anayasası kabul edilen KCK sözleşmesinde yer aldığını belirti. 

"ÖZYÖNETİMİN SUÇ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

İddianamede, açıklamayı okuyan Güneş Ölmez’in ifadesinde “Devlete karşı tutumum yok. Özyönetimin suç olmadığını düşünüyorum” dedi.

Diğer sanık DBP Sur İlçe Eş Başkanı Ali Rıza Çiçekli ise “Basın açıklaması hakkında önceden bilgim yoktu. Metni biz hazırlamadık. Davet üzerine oraya gittim” dedi.

Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Şık Barut açıklamanın yapıldığı gün Hasırlı Mahallesi’ne gittiklerini belirterek, "Dernekte mahalleli bir grup bulunuyordu. Basın açıklaması yapılacağını öğrendik ama metin hakkında bilgim yoktu. Özyönetim çağrılarından bilgim yok" dedi.

Sur Belediyesi Eşbaşkanı Seyid Narin ise, açıklamaya örgüt çağırıları ile katılmadığını söyledi.

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr