CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bulunan Güveççi Hudut Karakolu'nda görev yapan sözleşmeli onbaşı Mustafa Uyğun'a pusu kurulduğunu ardından da boğazı kesilerek öldürüldüğünü ifade etti.

Hatay sınırında bir askerin kafası kesildi!

Yarayıcı, Hatay Valiliğinin talimatı doğrultusunda zaten "mağdur durumdaki Suriyelilere sınır geçişlerinin açık olduğunu" belirterek, Uyğun'u öldürenlerin yasadışı yollardan girmeye çalıştıklarına dikkat çekti.

Hatay'da kafası kesilen askerin karakolu hedefteymiş

Sputnik'ten Elif Örnek'in haberine göre, bu durumda ancak "sıkıntılı" kişilerin yasadışı geçiş yapmaya çalışacaklarını ifade eden Yarayıcı "Asker kontrol sırasında birinin peşine düşüyor, ancak ne yazık ki o kişi de çok büyük neredeyse ormanlık gibi çalılıklar arasında pusu kuruyorlar askere. Önce boğazını kesiyorlar, daha sonra büyük ihtimalle askerin silahıyla çene altından ateş ediliyor. Ne yazık ki katlediliyor. Belki ani gelişen olay sonucu böyle bir şey oluyor ama asker bu şekilde yakalanıyor ve katlediliyor. Benim görüşüm, bugüne kadar yaşananlara bakıldığında boğaz kesmeyi eli kanlı katiller yapar. IŞİD üyesi ya da El Nusra Cephesi'nden birileri, oralarda da olabileceğini düşündüğüm, bu bağlamdaki insanlardır" dedi.

'Hatay'da bir askerin kafası kesildi' haberi Valilik'in sitesinde revize edildi!

‘KİRLİ SAVAŞA DESTEK OLAN HÜKÜMET SORUMLU'
Asker Uyğun'un katledilmesinde hükümetin sorumluluğu olduğunu söyleyen Yarayıcı, "Bu noktaya getiren ne yazık ki hükümetin kendisi. Eğer bu Suriye savaşıyla ilgili, kirli savaşla ilgili emperyalizmin her türlü oyununa destek olunmasaydı, bunlar yaşanmazdı" ifadelerini kullandı. Bazı grupların Türkiye'de hem askere hem de vatandaşlara yönelik tehlike oluşturduğunu ve düşmanca tavır takındıklarını, sınırdan geçen binlerce insan arasında terör örgütüyle bağlantılı kişilerin de bulunduğunu söyleyen Yarayıcı, "Böyle bir hata, böyle bir sorumluluk elbette bu hükümete aittir. Sonuçları itibariyle ne yazık ki yoksul, gariban emekçi ailelerin çocukları askerler, siviller zarar görüyor" dedi.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr