Almanya'da göçmen tartışması sürerken, sağcı söylem ve partiler yükselişte.

Independent'tan Tony Paterson'un haberine göre, sağcı "Almanya için Alternatif (AfD)" partisinin lideri Frauke Petry'nin haftasonu yaptığı göçmen karşıtı açıklamaya tepki, partiye desteği engelleyemiyor.

Petry, göçmenlerin Avusturya sınırında durdurulmasını, gerekiyorsa da silah kullanılmasını istemişti. 

Petry'nin göçmen karşıtı söylemiyle Şansölye Angela Merkel'e yönelik tepkinin uyuşması dikkat çekiyor. Yakın zamanda yapılan bir ankete göre, Merkel'in istifasını isteyen Almanların oranı yüzde 40'a ulaştı.

Almanya eyalet parlamentolarında halihazırda 5 üyesi bulunan AfD'ın, gelecek ayki seçimlerde Baden-Württemberg, Rhineland-Palatinate ve Saxony Anhalt parlamentolarında da koltuk kazanması bekleniyor.

Almanya'nın sosyal-demokrat Şansölye Yardımcısı Sigmar Gabriel, Bild'e yaptığı açıklamada AfD'ın takip edilmesi gerektiğini, çünkü bu partinin "Alman cumhuriyetinin özgür demokratik ilkelerine karşı durduğunu" söyledi.

Polis sendikası da Petry'nin talebini kınarken, kendilerinin asla göçmenlere silah kullanmayacağını açıkladı. Polis sendikası, AfD liderini "radikal ve insanlık dışı" bir zihin yapısına sahip olmakla suçladı.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr