İzmir Buca'da Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi yerleşkesinde "Türkiye dinsel kurallarla yönetilemez" bildirisi dağıtan ve "Cansel Buse'yi gericilik öldürdü, gericiliğin kökünü kazıyacağız" afişi asan Komünist Parti üyesi üniversite öğrencileri, polisin saldırısına uğradı. Darp edilerek gözaltına alınan 12 komünist öğrenci önce hastaneye, sonra ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. 

Olay bugün 10.30 civarında DEÜ Eğitim Fakültesi yerleşkesinde meydana geldi. Yıllardır siyasi çalışma sürdürdükleri noktada bir masa açan öğrenciler, Komünist Parti'nin "Türkiye dinsel kurallarla yönetilemez" bildirisini dağıtmaua, haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin tanıtım ve satışını yapmaya başladı. Öğrenciler duvarlara da, Kayseri'de matematik öğretmeni tarafından cinsel saldırıya uğradıktan sonra bunalıma girerek yaşamına son veren Cansel Buse'nin fotoğraflarının yer aldığı ve "Cansel Buse'yi gericilik öldürdü, gericiliğin kökünü kazıyacağız" ve "Gericiliğe boyun eğmeyeceğz" ibaresinin bulunduğu birkaç afiş astı. 

POLİS AMİRİNDEN "ALIN BU SERSERİLER, GÖTÜRÜN BU PE...KLERİ" TALİMATI! 

Okulun özel güvenlik birimi görevlileri, öğrencilere burada bu çalışmayı yapamayacaklarını söyledi. Öğrenciler de bu çalışmanın meşru ve haklı bir çalışma olduğunu belirterek, bildiri dağıtımını sürdürdüler. Kısa bir süre sonra gelen üniformalı ve sivil polisler, Komünist Parti üyesi öğrencilere çalışmayı bitirmelerini söyledi. Öğrenciler çalışmayı sürdüreceklerini söyleyince, polis ekibinin başında bulunan sivil giyimli polis amiri "Alın bu serserileri, götürün bu pe...kleri" talimatı verdi. Polisler, 12 Komünist Parti üyesi öğrenciyi darp ederek gözaltına aldı. Bazı öğrnciler, polisin saldırısı sırasında hafif şekilde yaralandı. Polis otolarına bindirilen üniversite öğrencileri önce Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolüne, oradan da ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. 

Bazı öğrenciler polisin saldırısı sonucu yaralandı. 

POLİS CANSEL BUSE AFİŞLERİNİ SÖKTÜ, BİLDİRİLERE EL KOYDU

Polisler, Komünist Parti bildirilerine, BOYUN EĞME dergilerine ve Cansel Buse afişlerine ise el koydu. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr