Sputnik Türkiye'nin haberine göre  ve Reuters haber ajansları, Gazprom'un altı özel şirkete 1 Ocak'tan beri uyguladığı indirimi iptal etme kararı aldığını aktardı.

'KARAR, ŞİRKETLERE GEÇEN HAFTA İLETİLDİ'
Reuters'e göre, Gazprom yetkililerinin alınan kararı Türk özel sektör şirketlerine geçen hafta Viyana'da yapılan toplantıda iletti. Adı belirtilmeyen bir yetkili de "Bu karardan sonra, özel sektör şirketleri müşterilerine yeni durumu bir tebligatla bildirmeye başladı. Uygulamanın nasıl olacağına bakılıyor" dedi.

Özel sektör tedarikçileri, Bosphorus Gaz, Enerco Enerji, Batı Hattı, Kibar Enerji, Avrasya Gaz ve Shell Enerji Rusya ile 2013'te yapılan anlaşma doğrultusunda yıllık 10 milyar metreküp doğalgaz ithal ediyor.

'GERİLİM SONA ERERSE İNDİRİM YENİDEN GÜNDEME GELEBİLİR'
Bu arada 'ya konuşan adı belirtilmeyen yetkililer de Moskova ile Ankara arasındaki gerilimin bitmesi hâlinde indirimin tekrar gündeme alınabileceğini söyledi.

GAZPROM'DAN HENÜZ AÇIKLAMA GELMEDİ
Öte yandan Gazprom'dan bu haberleri doğrulayan ya da yalanlayan bir açıklama henüz gelmedi. Rus ajansları da haberi Anadolu Ajansı'na dayandırarak okurlarına duyurdu.

ENERCO: GAZPROM'UN TÜRK ŞİRKETLERE İNDİRİM KARARI İPTAL EDİLMEDİ
Bu arada Enerco Enerji yetkilileri Gazprom'un şirket için indirim kararını iptal ettiğini reddetti. RİA Novosti haber ajansına konuşan bir Enerco Enerji yetkilisi, "Gazprom'un Türk şirketler için 10.25'lik indirimi iptal ettiğine dair haberler gerçeği yansıtmıyor. Zira Gazprom sözleşmede yazan fiyatı kendiliğinden değiştiremeyeceği gibi indirimleri de iptal edemez" dedi.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr