Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK), son dönemde yaşanan olaylar ve dokunulmazlıkların kaldırılması tartışması ele alındı. Toplantı sonrasında Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke açıklamalarda bulundu. Böke, MYK'da "Türkiye'nin içine sürüklendiği ağır yönetim krizini ve bu krizin ortaya çıkardığı sorunlar ile çözüm önerilerini tartıştık" dedi, Ankara ve İstanbul'daki bombalı saldırılara değindi.

Son 6 ayda yalnızca bombalı saldırılarda 185 canın kaybedildiğini, anımsatan Böke, "Alman Lisesi Müdürü, İstanbul valisinden daha güvenilir bir istihbarat kaynağı haline geldi. İstanbul'un ortasında bir maçın oynanmasından dahi korkar haldeyiz. İstikrardan geriye sadece korkunun istikrarı kaldı" şeklinde konuştu.

Böke şöyle konuştu:

"Hafta sonu nevruzda bir kez daha görüldüğü gibi HDP sözcüleri, yaşananlardan hiçbir ders almamışcasına iradelerini bir kez daha PKK'ya teslim ediyor. Meşru siyaset zeminini, demokratik katılımı, Meclisi değil, yine çökmüş Dolmabahçe sürecini adres gösteriyor. Yine PKK-AKP masasından bir medet umuyor. Öcalan posterlerinin, Kalaşnikofların önünde, silahın arkasına sığınarak sözde barış çağrısı yapıyor. Buradan Mecliste grubu olan tüm siyasi partilere bir kez daha açık bir çağrıda bulunuyoruz, teklifimiz halen geçerlidir. Türkiye'yi rahatlatacak olan yöntem Mecliste sağlanacak toplumsal barışın inşasıdır. Gelin Meclis gündemine getirdiğimiz bu teklifi bir kez daha ortaya koyalım, ciddiyetle ele alalım ve görüşmeye başlayalım. Siyaset kurumundan bir çözüm bekleyen tüm topluma güven verelim. 'Meclis burada' dedirtelim. Bunu topluma borçluyuz. 'Eğer terör bitsin' diyorsanız, gerçekten toplumsal barışın sağlanmasını istiyorsanız, 'Artık şehitler gelmesin' diyorsanız, hakikaten samimiyseniz işte yöntem burada, hodri meydan, gelin bu işi Mecliste çözelim. Gelin hiç olmazsa bu sefer doğru yöntemi uygulayalım. Yapıcı bir süreci siyaseten inşa edelim. Bu, TBMM'nin önünde tarihi bir sorumluluktur."

Kaynak: Haber.sol.org.tr