BBC Türkçe’den Hatice Kamer’in haberine göre, 51 gündür ilçede bulunan HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız, yasak boyunca Cizre’de 73 kişinin hayatını kaybettiğini ve mahallelerde onlarca yaralının olduğunu söyledi.

Hastaneye gidememeleri halinde bir çok yaralının hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu aktaran Sarıyıldız şöyle devam etti. "Cudi Mahallesi, Caferi Sadık Sokak'ta beş katlı bir binanın bodrum katında Cumartesi gününden beri 18’i ağır, 27 yaralı ambulans bekliyor. Ancak ambulans gelmediği için ikisi üniversite öğrencisi üç kişi kan kaybı ve iç kanamadan hayatını kaybetti" dedi.

Faysal Sarıyıldız, İlçede yoğun top atışlarının devam ettiğini, yaralıların beklediği evin üst katlarının da top atışlarıyla vurulduğunu söyledi.

HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre’de evlerin çoğunun hasar gördüğünü, birçok evin kalınmayacak hale geldiğini belirtti. Nüfusunun yüzde 85’inin ilçeyi terk etmek zorunda kaldığını ifade eden Sarıyıldız "Evlerin çoğu yıkıldı, insanlar çıkmak zorunda kaldı. 120 bin nüfuslu ilçede 20 bin kadar insan kaldı. Onlar da çok zor koşullarda yaşıyor" dedi.

İMC kameramanı Refik Tekin’in vurulduğu gün yaşananları da aktaran Sarıyıldız, olayın medyada dezenforme edilerek verildiğini söyledi. Sarıyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“AİHM Serhat Altun için tedbir kararı almıştı. Aynı gün karar çıktı ve kararı kaymakamlığa bildirerek onları almaya gittik. Ama hastaneye kaldırılmadığı için hayatını kaybetti. Ellerimizde beyaz bayraklar ile 3 cenaze ve 4 yaralıyı almaya gittik. Ahmet Tunç adlı kayıp bir vatandaş vardı, onun akrabası Selman Erdoğan ve belediye meclis üyesi Hamit Poçal ile birlikte gidip yaralı ve cenazeleri aldık. Ambulans çağırdık ve İpek yolu caddesine çıktık. Cadde kenarında beklerken bizi taradılar. Selman Erdoğan ve Hamit Poçal öldü 12 arkadaşımız da yaralandı. Bizi öldürüyorlar sonra da terörist diyorlar. Bu yapılanların hepsi insan hak ihlali ve savaş suçu."

Kaynak: Haber.sol.org.tr