PKK'nın finans ayağına yönelik İstanbul'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun İstanbul'da terör örgütü PKK için mali kaynak sağlayan çeteye yönelik yürüttüğü soruşturmada farklı adreslerde 32 kişi geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı.

1 MİLYON LİRALIK ÇEK DEFTERİ


Aramalarda 60 bin lira, 1 milyon 250 bin liralık çek, hesap defteri çok sayıda malzeme ve doküman bulundu. Tüm şüphelilerin örgüt yandaşı partiler HDP ve BDP'de genel sayman, il ve ilçe saymanları olarak görev aldıkları iddia edildi.

Operasyonda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sağ kolu parti saymanı Zeki Çelik'te gözaltına alındı. Şebekenin, öldürülen teröristlerin evlerine kumbara koyarak, taziyeye gelenlerden "bağış" topladığı, bunun için oluşturulan havuza da "Değerbank" adını verdikleri belirlendi. 22 ilçede eş zamanlı yapılan operasyonda şüphelilerin esnaftan zorla haraç topladığı da öğrenildi.

11 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Dün İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen şüpheliler soruşturma savcısınca sorgulandı. 28 şüpheli PKK terör örgütü Üyeliği ve terörün finansmanı suçlamasıyla tutuklama istemiyle adliyeye sevk edildi. İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'nce gerçekleştirilen sorgu işlemi bugün öğlen saatlerinde tamamlandı. Aralarında Selahattin Demirtaş'a yakınlığı ile bilinen HDP Sayman'ı Zeki Çelik'in de bulunduğu 11 şüpheli mahkemeye sevk maddeleri çerçevesinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Kaynak : Sabah 

  
Kaynak: Hukukmedeniyeti.org