Burhan Kuzu: "Tanal, Hukuk Fakültesinden Öğrencim, Demek Ki Yeteri Kadar Ders Alamamış"

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, hukuk fakültesinden öğrencisi olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın kendisinin milletvekilliğinin düşürülmesi için TBMM Başkanlığına dilekçe vermesini değerlendirerek, bu girişimden CHP’ye bir şey çıkmayacağını söyledi.



AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, hukuk fakültesinden öğrencisi olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın kendisinin milletvekilliğinin düşürülmesi için TBMM Başkanlığına dilekçe vermesini değerlendirerek, bu girişimden CHP'ye bir şey çıkmayacağını söyledi. Kuzu, "Kendisi hukuk fakültesinden öğrenci, demek ki yeteri kadar ders alamamış" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı yaptığı gerekçesi ile AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi için TBMM Başkanlığına dilekçe vermesi üzerine Burhan Kuzu bir açıklama yaparak, Mahmut Tanal'ın bu tip vukuatları hep yaptığını söyledi.

"HUKUK FAKÜLTESİNDEN BENİM ÖĞRENCİM, DEMEK Kİ YETERİ KADAR DERS ALAMAMIŞ"

Kendisinin Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevini fahri olarak yürüttüğünü belirten Burhan Kuzu, öğrencisi olan Mahmut Tanal'ı arayarak açıklama yaptığını belirtti. Burhan Kuzu, "Mahmut Tanal hukuk fakültesinden benim öğrencim. Demek ki yeteri kadar ders alamamış, öyle anlaşılıyor. Kendisini arayıp söyledim, onun düşündüğü bu kadar basit meseleyi ben düşünemiyor muyum yani. Bir telefon açmak denilen bir şey var. Buradan CHP'ye bir şey çıkmaz. Bu siyaset de değil. Ben anayasa profesörüyüm, ne yaptığımı çok iyi biliyorum. Ben 25. dönemde aday olmadım, üç dönem nedeniyle. O arada Sayın Cumhurbaşkanımız beni davet etti, 'başdanışman olarak burada zaman zaman yardımcı olur musunuz?' dedi, 'hay hay' dedim. Benim oradaki danışmanlığı fahri bir danışmanlık. Benim orada yerim yurdum yok. Ne yapmak istiyor onu anlamıyorum. Kaldı ki ben başdanışman olarak orada maaş alan birisi olsam zaten milletvekili olamam. YSK benim dosyamı reddeder. Bu kadarını bile düşünemiyorlar. Bu ucuz bir kahramanlık, buradan bir şey çıkmaz CHP'ye. Sadece ortalık karışsın, başka bir şey yok. Yardımcı olduğum bir statüdür, maaş almıyorum, kadrom da yok. Tamamen fahri, vatan, millet, devlet adına hizmet ettiğim bir yer. Bunların vatan, millet, devlete hizmet kavramı olmadığı için, oradan bir şey aldığımı düşünüyorlar. Mahmut bu vukuatları yapıyor zaten" dedi.

Kaynak : http://www.haberler.com/burhan-kuzu-tanal-hukuk-fakultesinden-ogrencim-8086356-haberi/

  

Kaynak: Hukukmedeniyeti.org