Ünlü müzik adamı Zülfü Livaneli'nin yaş günü için dostları bir konser ve iki sinema gösterisi organize ettiler. Sinemada Livaneli'nin yönetmenliğini ve müziğini yaptığı "Yer Demir Gök Bakır"ın yeni montajlanmış versiyonu gösterildi. City 46 sinemasındaki gösteride Livaneli, Erzurum'un 2500 metre yükseklikteki bir dağ köyünde film çekilirken yaşadıkları maceralı süreçten hikayeler anlattı. Dostu ve filmin hem oyuncusu hem set amiri olan Peter Schulze, çektikleri filmin Almanya ve Avrupa'da o zamanlar yarattığı yankıyı anlattı. İkinci film ise Livaneli'nin hayatını, müzik, sinemacılık, yazarlık serüvenini anlatan 2014 yapımı “Zülfü Livaneli - Doğu ile Batı Arasında Bir Ses" adlı belgesel oldu.

LİVANELİ İÇİN KONSER VERİLDİ

Doğum günü konseri, Livaneli'nin Ada plağını kaydettiği Bremen Radyosu'nun ünlü eski kayıt stüdyosu Sendesaal'da yapıldı. Konsere caz şarkıcısı Romy Camerun, ünlü trompetçi Uli Beckerhoff, Livaneli'nin son yıllardaki birçok projesinde yer alan ve yapımcılığını üstlenen piyanist Henning Schmiedt gibi tanınmış müzisyenler katıldılar.

Bremen St. Stephanie Kilisesi korosu ve yönetmeni Tim Günther ile Bremen Tiyatrosu'nda uzun süredir başarıyla sahnelenen “İstanbul" oyununun müzisyeni ve şarkıcısı Torsten Kindermann, Bremen Operası sanatçısı Can Tufan da hazırladıkları şarkılarla konsere renk kattılar. Livaneli burada dostları için sevilen bir kaç eserini seslendirdi.

Konser ve film gösterilerine Türkiye'den Zülfü Livaneli'nin eşi Ülker Livaneli ve kızı sanatçı Aylin Livaneli'nin yanı sıra ünlü belgeselci Nebil Özgentürk de katıldılar.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr