Ünlü Hollywood yıldızı Zsa Zsa Gabor, ABD’nin Los Angeles kentinde hastaneye kaldırıldı. Doktorları 99 yaşındaki Macar asıllı oyuncunun solunum yetmezliği yaşadığını bildirdi. Bir süredir yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle gözetim altında tutulan Gabor, geçen hafta doğum gününü de hastanede kutlamıştı.

 

‘100 yaşını da görsün’

Kocası Frederick von Anhalt, Reuters’a Gabor’un sağlığının yaşına göre kötü olmadığını belirterek, “Çok az konuşabiliyor, şimdilik bizimle. Birkaç yıl daha bizimle olmasını ve önümüzdeki yıl 100’üncü yaşını kutlamayı umuyorum” dedi. 5 yıl önce kangren olduğu için bacağı kesilen Gabor protez ayakla hayatını sürdürüyor. Oyunculuğu, yaşadığı evlilikler ve güzelliği ile adından sıkça söz ettiren Gabor, daha 19 yaşındayken Macaristan güzellik kraliçesi seçildi. Yazar Murat Belge’nin babası Burhan Belge’den 1936’da boşandıktan sonra ABD’ye yerleşen Gabor, oynadığı Hollywood filmleriyle bir anda adından çokça söz ettirir oldu. 1942’de evlendiği Hilton otellerinin kurucusu Condrad Hilton’dan 2 yıl sonra ayrıldı. George Sanders ile 1949’da başlayan evliliği 1952’de sona erdi.

 

8 kere evlendi

1958’de “En Göz Alıcı Aktris” kategorisinde Altın Küre’yi kazanmasının ardından 1962’de fabrikatör Herbert L. Hunter ile evlenen Gabor 4 yıl sonra ondan da boşandı. Sonraki evliliği 1975’te fabrikatör Jack Ryan ile oldu ancak sadece bir yıl sürdü. Felipe de Alba ile evleneceğini duyurdu ama son anda seremoniyi iptal etti. 1986’da kendinden 25 yaş küçük Frederick von Anhalt ile evlendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr