Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki bir ortaokulda birinci sınıftaki öğrencilere (5. sınıf), seçmeli olması gereken Kuran-ı Kerim dersi  öğrenci velilerinin haberi olmadan zorunlu hale getirildi. Birinci gün söz konusu derse giren öğretmen bir sonraki hafta tüm öğrencilerin abdestli bir şekilde, kız öğrencilerin ise başörtüsüyle derse gelmesini zorunlu kıldı. 

İlerihaber'de yayınlanan habere göre; İlkokulu başka yerde okuyup, Körfez'deki okula yeni kayıt yaptıran öğrencilerin de olduğu bir sınıfta öğrenciler ders yılının ilk gününde Kuran-ı Kerim dersiyle karşılaştılar. Dersin öğretmeni, "cüz bilen" öğrencilerin ön sıralara gelmesini istedi. Öğretmen daha sonra, bir sonraki hafta öğrencilerin abdestli bir şekilde okula gelmelerini ve kız öğrencilerin de yanlarında başörtüsü getirmelerini istedi. 

Durumu öğrenip Kuran dersini seçmediklerini söyleyerek rehberlik öğretmenine ve okul yönetimine itirazda bulunan velilere ise "geçen seneden mutlaka seçmişsiniz ki, size vermişler... O sınıfın tamamı Kuranı Kerim, değiştiremeyiz" yanıtı verildi. İtirazın büyümesi üzerine idareciler, sınıf için tercih yapıldı, değiştirilemez ama tek tek öğrenciler, Kuran dersinin olduğu saatlerde başka bir derse geçebileceklerini ancak o saatlerde kendi sınıflarından başka bir sınıfa gitmeleri gerekeceğini ifade etti. 

4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte müfredata konan Kuran dersleri seçmeli olarak veriliyor. Yoğun bir talep olmayan bu dersler çoğu okulda, idarecilerin zorlamasıyla zorunlu hale getiriliyor. Dahası, çocukların abdest almak ya da başörtüsü getirmek gibi bir zorunluluğu bulunmuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr