UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş mücadelesinde Paris Saint-Germain, ilk maçta 2-1'lik skorla mağlup ettiği Chelsea'yi bu kez deplasmanda aynı skorla devirdi ve çeyrek finale adını yazdırdı.

Maça damgasını vuran isim bir gol bir asistle oynayan Zlatan Ibrahimovic olurken, Paris Saint-Germain'in diğer golü Adrien Rabiot'dan geldi.

Karşılaşmaya etkili başlayan Paris Saint-Germain, 16. dakikada ilk golü buldu. Ibrahimovic'in sağ çizgiden kale önüne doğru çevirdiği topa arka direkte dokunan Rabiot, takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Chelsea baskısını arttırdı ve 27. dakikada beraberlik golü geldi. Willian'ın arapasında topla buluşan Diego Costa, ceza sahasına girer girmez Thiago Silva'dan sıyrıldı ve düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-1. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da sonucunu belirleyen gol oldu.

ZLATAN İŞİ BİTİRDİ

İkinci yarıya Chelsea etkili başlasa da, Paris Saint-Germain ilerleyen dakikalarda oyunun kontrolünü ele geçirdi. Fransız temsilcisi, 62. dakikada Ibrahimovic ile gole yaklaştı ama kaleci Courtois gole izin vermedi. 65. dakikada ise Chelsea tehlikeli geldi ancak kaleci Trapp önce Willian, ardından da Hazard'ın yaptığı vuruşlarda üst üste iki kritik kurtarış yaptı.

Maçın sonucunu belirleyen gol ise 67. dakikada geldi. Sol kanattan hareketlenen Di Maria'nın arka direğe doğru çevirdiği topu müsait durumda ağlara gönderen Ibrahimovic, takımını rahatlattı ve mücadele Paris Saint-Germain'in 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr