Alman federal meclisinin Ermeni soykırımını tanımasının ardından ilk kez yüz yüze görüşen liderlerin Almanya-Türkiye ilişkilerinin yanı sıra göç ve terörle mücadele gibi konuları ele aldığı bildirildi. 45 dakika planlanıp daha uzun süren görüşme sonrası kısa bir basın toplantısı düzenleyen Merkel, “Öne çıkan tüm sorunlar hakkında konuştuk. Var olan sorunları çözmek adına yapıcı ve profesyonel bir atmosferde görüştük” dedi. Sorunların çözülüp çözülmediği sorusuna ise “Farklılıklar böyle bir görüşmeyle uçup gitmezler. Ama onlar hakkında konuşmuş olmamızın önemli olduğunu düşünüyorum” yanıtını verdi.

‘Şov yeri değil’

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre Erdoğan’ın soykırım kararı hakkındaki hayal kırıklığını ilettiği Merkel, bunun Türkiye-Almanya ilişkilerine zarar vermemesi için elinden geleni yapacağını söyledi. Kaynağa göre Merkel’in Alman milletvekillerinin İncirlik’e erişimine izin verilmesini istediği Erdoğan, üssün “kamu şovları ve pazarlama” yeri olmadığını, ancak talebi değerlendireceklerini söyledi.

Erdoğan’ın Britanya Başbakanı David Cameron ile de bir araya geldiği, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin 40 dakika sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr