Mahkeme Başkanı Vedat Koç, “Dosyaya girmesi gereken bütün dosyalar geldi. Sadece bir dosya kaldı. Yaklaşık 9 yıldır süren bir dava. Esas hakkındaki savunmaları alıp dosyayı karara bağlamayı düşünüyoruz” dedi.

Mütalaasını 4 Nisan’da mahkemeye sunan Cumhuriyet Savcısı Burhanettin Olgun duruşmada mütalaasını okudu. Olgun, cinayetlerin asli faili olan Emre Günaydın, Hamit Çeker, Cumali Özdemir, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım’ın bu cinayetlerden dolayı 3’er kez müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Savcı mütalaasında TUSHAD adlı örgüte üyelik için yeterli delil elde edilemediğini belirterek, tüm sanıklar için örgütten beraat istedi.

Mütalaada, örgüt suçlamasından beraatı istenen askerlerden Mehmet Ülger ve Haydar Yeşil hakkında, haberleşmenin gizliliğinin ihlali suçundan ise ceza verilmesi de talep edildi. Sanık Hurşit Tolon’un avukatı İlkay Sezer, “Davanın sanığı, gizli, açık tanığı olan İlker Çınar’ın, maddi hiç bir kanıta dayanmayan iddiaları maalesef dikkate alınmıştır.Dava bugün olması gereken yerde. Sadece bir üniforma giydikleri için insanlar burada mahkûm edilmek istendi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin burada boğdurulmasına seyirci olmak istediler” dedi. Dava 31 Mayıs’a ertelendi. 3 gün boyunca esas hakkındaki savunmaların alınmasına karar verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr