Büyük kaçış

Bağlar ilçesinin Kaynartepe mahallesinde çatışmalar ve yasak ilan edilmesinin ardından insanlar panik halde yanlarına alabildikleri eşyayla mahalleyi terk etti. Vatandaşlar ellerindeki bavulları sürükleyerek bölgeden çıkmaya çalıştı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde önceki gece saat 22.45 sıralarında PKK’nin gençlik yapılanması YPS üyeleri yol keserek polisle çatıştı. YPS’liler araçları yakıp, yollara barikat kurdu, mahalle içlerine de hendekler kazdı. Bölgeye özel harekât polisleri sevk edilerek hava destekli operasyon başlatıldı. Bağlar’da, Zırhlı araçlardan sivillerin bölgeden uzaklaşması için anonslar yapıldı. Gürsel Caddesi’nde zırhlı araçlardan defalarca küfür edilmesi büyük tepki çekti. Olayların ardından Kaynartepe Mahallesi’nde saat 03.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sabah saatlerinde ise yasağın kapsamı genişletildi. Gürsel Caddesi’nin Cemiloğlu Caddesi’nden Bağlar Dörtyol’a kadar olan kısım ve Nukhet Coşkun Caddesi’nin tamamında da yasak ilan edildi.

1 sivil öldü iddiası

Bağlar’da 22 yaşındaki Hüseyin Hüseyinoğlu sırtından vurularak öldü. Yakınları Hüseyinoğlu’nun Dörtyol’dan aracıyla çıkmak isterken kurşunların arasında kaldığını iddia etti. Resmi açıklama ise yok.

TOP ATIŞIYLA VURULDU

Şırnak’ta pazartesi saat 23.00’te ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK’liler yol keserek, kentten ayrılmak isteyen vatandaşları araçları ile birlikte durdurdu. 3 vatandaşın aracına el kondu, barikatı aracı ile aşıp kaçan 43 yaşındaki Cafer Demir’in aracına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı, Cafer Demir, sırtına isabet eden kurşunla yaralandı. Çatışmalar sırasında ise 1 polis memuru yaralandı. Şehrin belli noktalarında konuşlandırılmış zırhlı araçlardan mehter marşı çalındı. Bazı bölgeler top atışıyla vuruldu.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde önceki gece saat 19.00 sıralarında Esendere Yolu üzerinde bulunan Efeler Taburu ile Dağlıca yolu üzerinde bulunan Kamışlı Karakolu’ndan hendek ve barikatların bulunduğu Orman, Kışla, Cumhuriyet ve Güngör mahallelerine yönelik top atışları yapılırken mahallelerden de yoğun şekilde patlama sesleri duyuldu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan toplam 17 okuldan 5’i kullanılamaz hale gelirken 11’inin büyük çapta, 1’inin küçük çapta hasar gördüğü açıklandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr