Balıkesir’in Edremit ilçesinde düzenlenen ve OHAL kapsamında ertelenen Zeytinli Rock Festivali’nin yasağı kaldırıldı.

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL nedeniyle Balıkesir Valiliği’nin kararı ile 2016 Zeytinli Rock Festivali ertelenmişti.

Edremit Kaymakamlığı’nın web sitesinde yayınlanan açıklamada, “İlçemizde 24, 25, 26 , 27 ve 28 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanan Zeytinli Rock Festivali; 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsü nedeniyle 21.07.2016 tarih ve 29777 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ve ülkemiz genelinde 90 gün süreyle ilan edilen olağanüstü hal kapsamında; milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması amacıyla, Edremit Kaymakamlığı İlçe Olağanüstü Hal Bürosunun kararı ve Valilik Makamının onayı ile Edremit ilçesi sınırları dahilinde olağanüstü halin kaldırılmasına kadar ertelenmiştir” denilmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, İçişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda yasağın kaldırıldığını Twitter hesaplarından duyurdu.

24-28 Ağustos tarihleri arasında

Zeytinli Rock Festivali, 24-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festivale bu yıl Selda Bağcan, Moğollar, Dumar, Kurtalan Ekspresi, Teoman, Şebnem Ferah, Manga, Athena, Feridun Düzağaç’ın katılması bekleniyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr