Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye kesintisiz olarak yoluna devam edecekse yüzde yüz tek başına iktidar üreten sisteme geçmek zorunda. Kayıplar yaşamadan yoluna devam edecekse bu sistemi değiştirmeli. Bir sistem değişikliği var ve bu sistem herkese adil." dedi.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği "Muğla Ekonomi Buluşması" programında konuşan Zeybekci, bakanlık olarak ihracatçıya ve turizmciye çok büyük destekler verdiklerini ama destekleri anlatmakta eksiklikleri olduğunu söyledi.

Zeybekçi, 2016'ya kadar her şeyin yolunda gittiğini belirterek, "15 Temmuz'u asla unutmayın. 15 Temmuz'u hissettirmedik, Cumhurbaşkanımız ve hükümet olarak. Ekonomik zararlarını hissettirmedik. Hemen çalışmalara başladık. Türkiye yoluna devam etti. 18 Temmuz Pazartesi günü Türk finans sistemi dünyanın bütün sistemleri ile entegre biçimde tıkır tıkır çalışıyordu. Borsa ve bankalar kapalı olacak, faizler yüzde 25 olacak, dolar 7 lira olacak tahminleri yaptılar. 15 Temmuz bir darbe girişimi değil işgal girişimiydi. Türkiye'nin bir bölümünün koparılıp başka bir yerlere bağlanması girişimiydi. Bu aziz millet demokrasi destanı yazdı." dedi.

'PETKİM VE EREĞLİ DEMİR ÇELİK'E GEREĞİNİ YAPACAĞIM'

Zeybekci, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş'un Petkim ve Ereğli Demir Çelik’in dolarla çalıştığını hatırlatması üzerine TL'ye dönülmesi için çalışma yapacağı sözünü verdi. Zeybekci, "Gereğini yapacağım bundan emin olun. Çünkü bakanlığın kararı yayımlandı. Serbest bölgeler yurt dışı sayılır. Serbest bölgelerdeki tüm faaliyetleri TL'ye çevirdik zorunlu olarak. Bunlara da mutlaka gereğini yapacağız." diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr