Bakan Zeybekci burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden şehitler için Allah'tan rahmet dileyerek, "Hain ihanet saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Rabbim onları cennetin en güzel yerinde sevdikleriyle kavuştursun" diye konuştu. 


"ANA KUKLA OYNATICILARA ULAŞANA KADAR MÜCADELE SÜRECEK"
Zeybekci, "Değerli kardeşim ile beraber Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yapılmış olan bu hain saldırıda şehitlerimiz için Fatiha okumak için buraya geldik. Bu hassasiyetinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin birlikte ve beraberliğine yapılan bu saldırıya karşı kınayıcı yaklaşımından dolayı kendisine ülkem, milletim ve hükümetim adına çok teşekkür ediyorum. Bu ihanetin arkasındaki ana kukla oynatıcılara ulaşana kadar bu mücadelemiz devam edecektir. Bu ihanetin arkasındaki Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yapılan saldırılara karşı milletimiz büyük bir dayanışma ve metanet içerisinde dik duruşunu gösteriyor. Bunun için de milletimize şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

VAİZİ: İRAN ZOR GÜNLERDE TÜRK HALKININ YANINDA OLMUŞTUR, OLACAKTIR
İranlı Bakan Mahmut Vaizi ise İran devleti ve milleti adına Türk milleti'ne başsağlığı diledi. Vaizi, "Biz bu terörist eylemleri kınıyoruz. Hiçbir zaman bu gibi eylemler Türk devletinin sarsılmaz iradesine en küçük bir darbe indiremez. İran her zaman zor günlerde Türk halkının yanında olmuştur ve olacaktır" ifadelerini kullandı. İki bakan patlama noktasına karanfil bıraktıktan sonra ayrıldılar.  Kaynak: Cumhuriyet.com.tr