17 - 25 Aralık yolsuzluk operasyonunun kilit ismi olan Reza Zarrab’ı tutukladan ABD’li savcı Preet Bharara, kendisini ‘paralel’ ilan eden Star gazetesine “Görev yaptığım sürece hakkımda birçok saçma şey yazıldı fakat burada, hepinize karşı teyit edebilirim ki, içlerinden en aptalcası buydu” dedi.

T24'de yer alan habere göre, İktidara yakın yayın politikası ile bilinen Star gazetesi, Bharara'yı ‘paralel’ ilan etmişti. Gazetede (26 Mart 2016) manşetten "Himmeti aldı, FETÖ şerifi oldu!" başlığıyla verilen haberde, "ABD’li savcı, FETÖ’nün yıllık 2,5 milyon dolar ödediği hukuk bürosunun avukatlarından senatör Schumer’in bir numaralı adamı" denmişti.,

Bharara, Zarrab’ın tutuklamasından 4 gün sonraki sürece kadar Twitter’daki takipçi sayısının 270 bini aştığını belirtirken “Bunun sebebi kısmen birçok yer de de bahsettiğimiz o ülkede yolsuzluğa karşı gereken önlemin alınmadığına dair kanaat idi” dedi.

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Bharara’nın, New York Basın Birliği (NYPA) tarafından düzenlenen konferanstaki konuşmasının ilgili kısmı şöyle:

Türkiye’deki bazı gazetelerin manşetlerine konu olmuşum. Güya, bu davayı açmamın sebebi , benim, yani Hindistan’ın Pencap eyaletinden çıkmış, New Jersey’de büyümüş ve Manhattan’da ABD Başsavcısı olmuş Preet Bharara’nın Türkiye hükümetetini devirmeye azmetmiş bir kişiler tarafından 2.5 milyon dolara satın alınmış olmam. Görev yaptığım sürece hakkımda birçok saçma şey yazıldı fakat burada, hepinize karşı teyit edebilirim ki, içlerinden en aptalcası buydu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr