Olay, Üsküdar Mimar Sinan Mahallesi, Eski Topbaşı Caddesi, Hayrettin Çavuş Sokak'ta yapımı devam eden bir binanın inşaatında saat 15.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 58 yaşındaki Remzi Özdemir, bir gün sonra işe başlayacağı inşaata gelerek, bir süre çalışanlarla birlikte oturdu. Yemek yedikten sonra çarpıntısı olduğunu söyleyen adam, bir anda yere yığıldı.

İTFAİYEDEN YARDIM İSTEDİLER

İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri geldi. İnşaatın 2. katında yerde yatan adama ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, itfaiyeden yardım istedi.

ZAMANLA YARIŞ BAŞLADI...

Kalp krizi sonucu fenalaşan Remzi Özdemir'i kurtarmak için zamanla yarış başladı. Sağlık ekipleri yerde yatmakta olan Özdemir'e kalp masajı yaparken, itfaiye ekipleri de merdiven aracının ucuna sedyeyi bağladı.

İTFAİYENİN MERDİVENİYLE İNDİRİLDİ

Daha sonra, Remzi Özdemir itfaiye erlerinin de yardımıyla merdiven aracındaki sedyeye konuldu. Fenalaşan adam sedye ile aşağı indirilirken de sağlık ekiplerinin müdahalesi devam etti. Adeta yaşatma mücadelesi veren itfaiye erleri ve sağlık ekipleri, fenalaşan adamı ambulansa bindirdi. Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılan Özdemir'in hayati tehlikesi olduğu belirtildi.
Yaşanan film gibi olayı vatandaşlar da ilgiyle izledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr