Bir süredir kayyım atanacağı yönünde hakkında haberler çıkan Zaman gazetesine kayyım atandı. Kayyımların yönetimi devralmak üzere polis eşliğinde gazeteye doğru yola çıktığı öğrenildi.

KAPILAR ZİNCİRLENDİ 

Kayyım atandığı haberleri üzerine Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'daki bulunan binasında hareketlilik yaşanıyor. Çok sayıda kişi gazetenin önünde toplandı. Gazete binasının girişteki demir kapıya zincir ile kilit takıldı.

Abdülhamit Bilici'den demokrasi nöbeti çağrısı

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, anayasa ile koruma altına alınan medyaya kayyım atanmasının, anayasanın askıya alınması anlamına geleceğini belirtti. Bilici, demokrasi nöbeti için çağrı yaptı.

Bilici, 'Zaman'a kayyım atanacak" iddiası üzerine açıklama yapmış ve şunları söylemişti: “Sağduyulu ve demokrat herkesi medya özgürlüğüne ve Zaman gazetesine sahip çıkmaya çağırıyorum. Medya özgürlüğü anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) tarafından garanti altına alınmış durumdadır. Gazetemize kayyım atanması demek anayasanın askıya alınması demektir. İpek Medya Grubu’na yapılanlardan bu kişilerin medya grubuna kapatmaktan başka bir dertlerinin olmadığını gördük. Umarım bu haber sosyal medya söylentisinden öteye geçmez. Umarım Türkiye bu yoldan döner, normal hukuk yoluna girer.” 

Abdülhamit Bilici, "Türkiye'nin tüm demokratlarını, medya özgürlüğüne ve demokrasinin önemli kalelerinden biri olan Zaman'a sahip çıkmaya davet ediyorum." diyerek demokrasi nöbeti için çağrı yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr