Romanya Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu (DNA) savcıları Ponta hükümetinde Başbakan Yardımcılığı ve İçişleri Bakanlığı görevlerini yürüten milletvekili Gabriel Oprea'nın dokunulmazlığının kaldırılması için meclise bugün fezleke gönderdi. Gabriel Oprea'nın hakkında geçtiğimiz yıl Kasım ayında açılan soruşturmada, görevde olduğu süre içinde gereksiz polis eskortu kullandığı belirtiliyor.

GÜNDE 5 KEZ KULLANMIŞ

Romen yasalarına göre sadece cumhurbaşkanı, başbakan ve beclis başkanlarının kullanabildiği resmi konvoyu bakanlar da acil durumlarda kullanabiliyor. Savcılığın verdiği bilgilere göre Gabriel Oprea 2015 yılının ilk 10 ayında resmi ve resmi olmayan ziyaretlerinde resmi konvoyu günde ortalama 5 kez kullandığı belirlendi.

Gabriel Oprea'nın 10 aylık süre içinde bin 607 kez resmi konvoy kullandığı, aynı dönemde Cumhurbaşkanı Iohannis’in 580 kez konvoy kullandığı belirtildi.

POLİS ÇUKURA DÜŞÜP ÖLÜNCE SORUŞTURMA AÇILDI

Soruşturma, konvoydaki polislerden birinin asfalttaki bir çukura düşmesi ve hayatını kaybetmesi üzerine açılmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gabriel Oprea "Masum olduğumu düşünüyorum. Gerçeğin ortaya çıkmasını her zaman destekleyeceğim. Siyasi hayat, iktidar mücadelelerine kurban olmak da dahil, birçok risk taşımaktadır. Er ya da geç haklı ve suçsuz olduğum ortaya çıkacaktır." dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr